Οργή και θλίψη στην κηδεία του 9χρονου που κεραυνοβολήθηκε από φθαρμένα καλώδια κλιματιστικού

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την ανείπωτη τραγωδία στη Ζάκυνθο. Οι συγγενείς του 9χρονου Λεονάρντο, που άφησε την τελευταία του πνοή από ηλεκτροπληξία την ώρα που έπαιζε με τους φίλους του κρυφτό έξω ξενοδοχείο της γειτονιάς του, στο Τσιλιβή, οδήγησαν το αγοράκι στην τελευταία του κατοικία, στη γενέτειρά του στην Αλβανία.

«Έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Τι άλλο να σας πω εγώ; Έφυγε το παιδί χωρίς λόγο… Το πήρα στα χέρια το παιδί, του έδωσα κι ένα φιλί, το «πάτησα» και στην καρδιά να του δώσω τη ζωή… το παιδί μου ήρθε στα χέρια σχεδόν πεθαμένο…», λέει ο τραγικός πατέρας!

Τραγική ειρωνεία… μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας ήταν το γειτονόπουλο που έπαιζαν μαζί κρυφτό. Είδε με τα μάτια του τον 9χρονο Λεονάρντο να ξεψυχά.

Τα φθαρμένα καλώδια

Δείτε ακόμα:  Νόμισμα 50 δραχμών του 1876 πουλήθηκε 162.000€ - Ο Έλληνας πίσω από την δημοπρασία που έκανε ρεκόρ

Όπως φαίνεται καθαρά και στις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Live News, το φθαρμένα καλώδια του μοιραίου κλιματιστικού προκάλεσαν τη διαρροή ρεύματος. Ένα άγγιγμα από το χεράκι του παιδιού, ήταν αρκετό για να γίνει το κακό.

Η κρυψώνα που διάλεξε πίσω από κεντρική μονάδα κλιματισμού ξενοδοχείου έμελλε να γίνει ο τόπος που κόπηκε το νήμα της ζωής του.

Ώρα ευθυνών

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, μέσω του δικηγόρου του, δηλώνει συντετριμμένος: «Καταρχήν, για όλη αυτή την ιστορία, είναι συγκλονισμένος, στην κυριολεξία. Η θέση του πελάτη μου είναι να διερευνηθεί η υπόθεση… κάτι που δεν το γνώριζε… και θέλουν να διερευνηθεί, να δούμε τελικά τι έγινε. Γιατί μπορεί να υπάρχουν και ευθύνες τρίτων. Άλλων», λέει ο Παναγιώτης Κεφαλληνός, δικηγόρος του ξενοδόχου.

Δείτε ακόμα:  «Είναι αιρετικός, πρέπει να μετανοήσει», επεισόδιο με ιερέα κατά του Πάπα έξω από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο πατέρας του παιδιού, μάταια είχε γίνει στο παρελθόν σύσταση για τη βλάβη στους ιδιοκτήτες:

«Του είχε πει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που μένει απέναντι «έχετε κάποια βλάβη εδώ πέρα, με το ρεύμα». Είχαν ενημερώσει. Εγώ δεν το γνώριζα αυτό το θέμα. Γιατί αλλιώς δεν θα άφηνα το παιδί μου να πάει να παίξει εκεί πέρα και να χάσω το παιδί μου».

«Τα παιδιά είναι καλοί αγωγοί ηλεκτρισμού»

Δείτε ακόμα:  Πέθανε από κορονοϊό 62χρονος τριπλά εμβολιασμένος - Ζητήθηκε εισαγγελική έρευνα

Μιλώντας στο Live News, ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης εξηγεί γιατί τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στον ηλεκτρισμό από ότι οι ενήλικες:

«Το σώμα τους είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού. Γιατί το σωματάκι τους έχει πιο πολύ νερό. Δεύτερον, το δέρμα τους είναι πιο ευαίσθητο ενώ των ενήλικων είναι πιο χοντρό και ξηρό και τρίτον ο όγκος τους είναι πολύ μικρότερος».

Σύμφωνα με τον παιδίατρο, τα περισσότερα περιστατικά ηλεκτροπληξίας καταγράφονται σε παιδιά κάτω των 6 ετών, ενώ τα θανατηφόρα σημειώνονται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται υψηλή τάση ρεύματος.

megatv.com