Όταν ο Tόλης Βοσκόπουλος έκανε λόγο για τον θάνατο: « Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποια μέρα θα πεθάνουμε»

Ο «πρίγκιπας» του λαϊκού τραγουδιού, Τόλης Βοσκόπουλος, πέρασε το πρωί της Δευτέρας (19/7) στην αιωνιότητα βυθίζοντας στο πένθος οικογένεια, συγγενείς, φίλους και θαυμαστές. Ο ίδιος πολλά χρόνια πριν είχε δηλώσει ότι δεν του αρέσει ο θάνατος.

Όμως δεν κατάφερε να του «ξεφύγει». Η καρδιά του τον πρόδωσε στα 81 του χρόνια αφήνοντας πίσω ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Συγκεκριμένα στις 8 Ιουλίου του 1996, ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε δώσει μια συγκλονιστική συνέντευξη στην εκπομπή «Απόψε με τον Τέρενς Κουίκ». Κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα εκείνης της κουβέντας έπαιξαν στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί». «Όταν λείπω έξω από την Ελλάδα δεν αισθάνομαι τίποτα, δεν νιώθω τίποτα, δεν μ’ αρέσει τίποτα, δεν παρακολουθώ τίποτα, δεν θαυμάζω τίποτα και έχω μονίμως το νου μου πότε θα ξαναγυρίσω στον τόπο μου», είχε πει.

Δείτε ακόμα:  Μάριος Ιορδάνου: "Όταν ήρθε ο χάρος να με πάρει του είπα “όχι φίλε, σήμερα αποφασίζω εγώ, θα ζήσω”

Παράλληλα, είχε αναφέρει: «Δεν υπάρχει στιγμή, δευτερόλεπτο της ζωής μου που να μην προσεύχομαι. Δεν νομίζω να υπάρχει στον κόσμο κανένας άλλος να πιστεύει όσο εγώ. Δεν μου αρέσει να τελειώνει τίποτα, πόσο μάλλον η ζωή. Η ζωή δεν θα ήθελα να σκέφτομαι ότι κάπου τελειώνει. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποια μέρα θα πεθάνουμε. Δεν μου αρέσει ο θάνατος καθόλου».

Από νωρίς σήμερα το μεσημέρι, καλλιτέχνες, συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές είχαν συγκεντρωθεί στο Α’ Νεκροταφείο για να οδηγήσουν τον μεγάλο ερμηνευτή στην τελευταία του κατοικία και να του πουν το «ύστατο χαίρε».

Δείτε ακόμα:  Σερβετάλης: «Είμαστε όλοι εν δυνάμει άγιοι»

«Αθάνατος» ακούστηκε εν μέσω χειροκροτημάτων μόλις έφτασε το φέρετρο. Η οικογένεια του, η σύζυγός του, Άντζελα Γκερέκου, και η κόρη του, Μαρία, που τόσο αγαπούσε ήταν συντετριμμένες.

pronews.gr