Παπαευαγγέλου: «Θέλουμε μετά τις γιορτές να πάμε μπροστά και όχι πίσω»

Παρασκευή σήμερα (18/12) και έτσι υπάρχει live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Στην ενημέρωση βρίσκονται η Βάνα Παπαευαγγέλου ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Για πρώτη εβδομάδα εν μέσω lockdown, οι ασθενείς που βγήκαν από ΜΕΘ είναι περισσότεροι από εκείνους που διασωληνώθηκαν! Η τοποθέτηση αυτή, προέρχεται από τη Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την έναρξη της ενημέρωσης για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με την καθηγήτρια παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας, το γεγονός ότι καθυστέρησαν θα «καλά νέα» για τον περιορισμό της νόσου, οφείλεται στη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Τα μέλη της Επιτροπής δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την πορεία της πανδημίας. «Θέλουμε μετά τις γιορτές να πάμε μπροστά και όχι να πάμε πίσω. Πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία. Το χρωστάμε στα παιδιά μας. Οι καιρικές συνθήκες είναι εναντίον μας αλλά δεν χάνουμε το κουράγιο μας. Πρέπει να φτάσουμε στο «ραντεβού μας» με τα εμβόλια, χωρίς να έρθουν και άλλες καραντίνες», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Δείτε ακόμα:  Την Τετάρτη η απολογία των επτά αστυνομικών για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα – Κρατούνται στη ΓΑΔΑ

«Ένα είναι το στοίχημα: Η διατήρηση του χαμηλού επιδημιολογικού φορτίου. Το παράδειγμα των ΗΠΑ, που τρεις εβδομάδες μετά τη Γιορτή των Ευχαριστιών τα νοσοκομεία κατακλύζονται, είναι χαρακτηριστικό. Γι’ αυτό πριν συναντήσουμε τους γονείς μας που μπορεί να ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, πρέπει να το σκεφτούμε καλά. Αν ένας είναι ασυμπτωματικός φορέας μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε όλους. Το μέγεθος της παρέας έχει μεγάλη σημασία. Όσο περισσότεροι από διαφορετικά νοικοκυριά συναντηθούν, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος!».

Δείτε ακόμα:  Δήμητρα Λιάνη: «Δεν είμαι καλά οικονομικά- Η οικογένεια Παπανδρέου φρόντισε να παίρνω τη μισή σύνταξη»

Η κυρία Παπαευαγγέλου πρόσθεσε αναφορικά με το εμβόλιο ότι «υπάρχει ένας αριθμός πολιτών που θέλει να μάθει περισσότερα, θέλει να περιμένει μερικές εβδομάδες. Στόχος μας είναι η καλύτερη ενημέρωση για να μάθουν οι πολίτες όλα τα στοιχεία. Είμαι αρκετά αισιόδοξη ότι θα καλυφθεί ο στόχος μας».

lawandorder.gr