Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ μετα την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση κοκαΐνης με νεαρούς!

Παραιτήθηκε μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών και ύποπτες «δοσοληψίες» με νεαρούς μετανάστες, ο Παναγιώτης Ευστρατίου, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Ο κ. Ευστρατίου υπέβαλε την παραίτησή του την περασμένη Παρασκευή η οποία ωστόσο κρατήθηκε ως “επτασφράγιστο μυστικό” από όλους μέχρι και σήμερα το πρωί οπότε και δημοσιοποιήθηκε. Αν και η φημολογία περί της παραίτησής του, ήταν έντονη, επισήμως υπήρχε απόλυτη σιωπή ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωνε άγνοια επί του θέματος.

Ο κ. Ευστρατίου επισημαίνει ότι παραιτήθηκε για την προάσπιση του κύρους του δικαστηρίου, αν και δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο κ. Ευστρατίου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Μάρτιο του 1983, προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Ιούλιο του 2004 και προήχθη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ τον Δεκέμβριο του 2019.

Δείτε ακόμα:  Παραδόθηκε ο 46χρονος που ξυλοκόπησε την σύντροφό του

Το όνομα του 66χρονου κ. Ευστρατίου ενεπλάκη στην εν λόγω υπόθεση ναρκωτικών όταν εντοπίστηκαν νεαρά άτομα κάτω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Μετά από ενημέρωση κατοίκων προς την ΕΛ.ΑΣ. ότι νεαρά άτομα κινούνται ύποπτα στην περιοχή πραγματοποιήθηκε έλεγχος από άνδρες της ΔΙΑΣ στα νεαρά αυτά άτομα και στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, ενώ όταν ρωτήθηκαν από πού τα προμηθεύτηκαν, εκείνα ι απάντησαν ότι τα πήραν από ένοικο της πολυκατοικίας και υπέδειξαν τον εν λόγω δικαστικό λειτουργό.

Δείτε ακόμα:  Ηλίας Γκιώνης: Όσα αποκαλύπτει για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης - Η Τούνη θέλει να τραβήξει τα βλέμματα πάνω της

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα από τους αστυνομικούς στο σπίτι όπου διέμενε ο δικαστικός και εκεί βρέθηκαν υπολείμματα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας σε ένα μπουκάλι.

zougla.gr