Πέντε μυστικά για να ψήσετε την τέλεια μπριζόλα!

Το να ψήσετε την τέλεια μπριζόλα δεν είναι επιστήμη, απλά θα πρέπει να ξέρετε μερικές βασικές τεχνικές μαγειρέματος ώστε το δικό σας κρέας να είναι νοστιμότερο από αυτό που μπορούσατε να φάτε στο εστιατόριο.

Αυτές οι πέντε συμβουλές θα σας βοηθήσουν σίγουρα κατά τη διαδικασία, τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σας!

1. Αφήστε την μπριζόλα έξω από το ψυγείο

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε όταν ψήνετε μπριζόλα είναι να την βάλετε κατευθείαν από το ψυγείο στη σχάρα. Αυτό που θα συμβεί όταν το κάνεις αυτό είναι η μπριζόλα
να ψηθεί στο εξωτερικό της, ενώ στο εσωτερικό της χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να γίνει. Αφήστε την λοιπόν να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου!

2. Έτοιμα κάρβουνα και καυτή σχάρα

Μόλις έχετε την μπριζόλα σε θερμοκρασία δωματίου θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε πολύ ζεστή σχάρα. Ετοιμάστε τα κάρβουνα και βάλτε το κρέας επάνω, αυτό θα καραμελώσει εξωτερικά και θα μείνει ζουμερό εσωτερικά.

3. Η μαρινάδα

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα πρέπει να μαρινάρετε συνεχώς το κρέας για να δώσετε μια νόστιμη, λεπτή γεύση. Φτιάξτε μια εύκολη μαρινάδα με λάδι, φρέσκια ρίγανη, θρυμματισμένες σκελίδες σκόρδο.

4. Για να δείτε αν είναι έτοιμο πιάστε το!

Για να δείτε αν η μπριζόλα σας είναι έτοιμη δεν πρέπει ούτε να την κόψετε, ούτε να την τρυπήσετε με πιρούνι. Ακουμπήσετε το κρέας με τα δάχτυλά σας και θα καταλάβετε ότι έχει γίνει.

Η ελαφρά ψημένη μπριζόλα είναι τόσο μαλακή όταν την ακουμπάτε, όσο το δέρμα μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρα, όταν έχετε το χέρι σας χαλαρό, ενώ η μέτρια ψημένη είναι όπως όταν έχετε σφιγμένο το χέρι σας σε γροθιά.

5. Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί, μετά το ψήσιμο

Η ξεκούραση της μπριζόλας είναι από τα πιο σημαντικά βήματα όλης της διαδικασίας. Αν σας αρέσουν οι μπριζόλες να είναι απίστευτα ζουμερές, τότε θα πρέπει να κάνετε υπομονή και να την αφήσετε να καθίσει για περίπου 10 λεπτά.

madata.gr