Πέρασε τα σύνορα η σοκαριστική μαρτυρία του Α.Π. για όσα βίωσε στη ΓΑΔΑ

Ο 21χρονος Αρ. Παπαζαχαρουδάκης, που κατήγγειλε στην «Εφ.Συν.» τον πολύωρο βασανισμό του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μίλησε στην παγκόσμιας εμβέλειας πλατφόρμα Redfish για όσα εφιαλτικά έζησε μετά τη μεγάλη πορεία κατά της αστυνομοκρατίας στη Νέα Σμύρνη και έδωσε στη δημοσιότητα νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα με τα τραύματα στο κορμί του.

Ο νεαρός, αφού περιέγραψε όσα βίωσε στον 12ο και 13ο όροφο της ΓΑΔΑ, αναφέρθηκε σε «μια κοινωνία που επιστρέφει σε εποχές μαζικότητας» εκτιμώντας πως οι βασανισμοί «ήταν το φόβητρο που χρειάζονταν».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, υποστηρίζει μεταξύ άλλων, πως «μέσα από τα δικά μας παραδείγματα, μέσα από τα δικά μας βασανισμένα κορμιά, μέσα από τις δικές μας στερημένες ελευθερίες, προσπαθούν να δείξουν στον κόσμο ότι κοίτα τι μπορεί να πάθεις εάν σκεφτείς να κατέβεις τη διαδήλωση».

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως λίγες ώρες μετά την κατάθεση του Α. Παπαζαχαριουδάκη στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τα βασανιστήρια που υπέστη, η «Εφ.Συν.» που δημοσιοποίησε την καταγγελία έλαβε εξώδικο από 22 αστυνομικούς που υπηρετούν στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Παρέλαση με μάσκα παντού

Πηγή: efsyn.gr