Ποιοι πήραν θέση για την συνένωση Τριγλίας και Θύελλας

Θέμα έχει προκύψει τελευταία με την πρόταση του Δημάρχου Βαγγ. Μπουρνού και την αντίθετη θέση του τ. Δημάρχου Βασίλη Πιστικίδη όσον αφορά την πρόταση για συνένωση των δύο ομάδων της Ραφήνας, της Τριγλίας και της Θύελλας.

Πολλοί πήραν θέση στο ζήτημα αυτό και δημοσιοποίησαν τις σκέψεις τους. Το irafina.gr συγκέντρωσε όσες απόψεις έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής και σας τις παρουσιάζει…

Κώστα Μυτιληναίος: Θα συμφωνήσω μαζί σου Βασίλη (Πιστικίδη) αν και δεν έχω διαβάσει τι ακριβώς δήλωσε ο Δήμαρχος. Κι αυτό γιατί μου φαίνεται αδιανόητο ο άνθρωπος που μόλις πριν μερικά χρόνια (για τους δικούς του λόγους) έφτιαξε μια τρίτη ομάδα στο Δήμο να προτείνει τώρα τη συνένωση των ΔΥΟ ΜΟΝΟ παλαιών!! Θα την καταλάβαινα μόνο αν αφορούσε όλες τις άλλες ομάδες και για όλα τα σπορ όπως κι εσύ σωστά ανέφερες και θα το θεωρούσα πολιτική της δημοτικής αρχής. Αν ήταν έτσι όμως εσύ ως συνέταιρος Δήμαρχος θα έπρεπε να ήσουν αν μη τι άλλο ενήμερος και σύμφωνος. Όπως θα έπρεπε να συμφωνούσε κι ο διορισμένος από τον ίδιο τον Δήμαρχο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ που όμως πριν μερικές μέρες σε συμβούλιο της ΘΥΕΛΛΑΣ μαζί με τα άλλα 13 μέλη ήταν κι αυτός αρνητικός σε τέτοια πρόταση. Προς τι λοιπόν αυτή η πρεμούρα? Μήπως εξυπηρετεί μόνο κάποιους που θέλουν να γίνουν τσάμπα μάγκες πρόεδροι? Όταν θα έρθει η ώρα θα πούμε κι άλλα Βασίλη..

Πέτρος Σαντ: Αυτή η κατάρα που χωρίζει το έθνος, αυτό το ξόρκι που επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να σπάσει, έχει ως τρανό παράδειγμα το χωριό μας. Είναι απίστευτο να υπάρχουν δύο ομάδες οι οποίες να είναι και φανατισμένα αντίπαλες μέχρι παρεξηγήσεως… για να μην πω βαρύτερους χαρακτηρισμούς που ακούγονται κατά καιρούς. Λίγο μυαλό, λίγο λογική, λίγο σοβαρότητα, λίγο αγάπη, λίγο ανωτερότητα, λίγο σεβασμός στα παιδάκια που παίζουν σε αυτές. Αφήστε ρε τις φανφάρες και τις μεγάλες κουβέντες και ενώστε τις δυνάμεις σας μπας και βγάλετε κάνα φυτώριο με παιχταράδες. Πως θέλετε να παίξουν τα παιδιά μπάλα που είναι Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ όταν σας βλέπουν να τρώγεστε σαν τα σκυλιά? Όταν καθημερινά τους διδάσκετε το μίσος, την διχόνοια και την ατομικότητα??? Ομαδική εργασία και πάμε μπροστά!!!! Η ισχύ εν τη ενώσει.

Βασίλης Σακελλαρίδης: Οι αθλητικοί Σύλλογοι δεν είναι όπως οι επιχειρήσεις που έχουν μόνο σκοπό το κέρδος και γι αυτό συνενώνονται να δημιουργήσουν δυνατότερους οικονομικά ομίλους. Τα αθλητικά σωματεία πρέπει κι αυτά να λειτουργούν με τους οικονομικούς όρους της αγοράς για να επιβιώνουν αλλά παράλληλα εκπροσωπούν κι ένα φίλαθλο πνεύμα, μια αγάπη, ένα δέσιμο των φιλάθλων τους και σίγουρα μια ιστορία που μεταφέρουν από την ίδρυσή τους. Δεν θεωρώ σωστό να προτείνεται η οικονομική διάσταση εις βάρος της αγάπης των φιλάθλων και της ιστορίας κάθε συλλόγου.

Τάσος Ζαφειράκης: Εάν αυτή η πρωτοβουλία έχει ξεκάθαρα την αναβάθμιση του Ραφηνιώτικου ποδοσφαίρου και δεν υπάρχουν σκοπιμότητες πίσω από μια τέτοια σκέψη, είναι ίσως η κατάλληλη και η πιο ενδεδειγμένη κίνηση για τη δημιουργία μιας ισχυρής και ανταγωνιστικής ομάδας στην πόλη μας, προκειμένου να διεκδικήσει ακόμη και άνοδο στην μεγάλη κατηγορία σε λίγα χρόνια!!! Άλλωστε, και τώρα υπάρχει έντονη αντιπαλότητα. Το ζήσαμε στο γήπεδο,το ζούμε και σε κάθε συζήτηση που γίνεται γύρω μας! Αυτή η άποψη μου δεν είναι τωρινή. Την έχω εκφράσει αρκετές φορές στο παρελθόν και αυτό συμβαίνει συχνά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Φθάνει βέβαια αυτή η πρωτοβουλία να έχει μόνο αυτό το στόχο και όχι τέτοιες σκοπιμότητες στις οποίες αναφέρεσαι! Εκεί σαφώς και με βρίσκουν ακριβώς απέναντι!!!

Στέλιος Κανελλόπουλος: Πραγματικά δεν έχω αποφασίσει τι θα ήταν σωστότερο. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά στιγμή να φυτοζωούν οικονομικά δύο ομάδες του χωριού στη Γ΄Εθνική, στηριζόμενες από τις προσφορές 2-3 ανθρώπων προς την κάθε μία ομάδα, μέχρι να βρεθούν οι επόμενοι, ώστε να στηρίξουμε την ιστορία τους , αλλά στο γήπεδο να πηγαίνουν το πολύ 100 θεατές ; και τι θα γίνει άραγε με την ιστορία όταν τότε που δημιουργήθηκαν οι ομάδες, το χωριό είχε 700 κατοίκους, αλλά τώρα έχει 3000, οι οποίοι κουβαλάνε τις ιστορίες των ομάδων άλλων περιοχών; Είναι κουραστική η τοπική σας κόντρα και με την πάροδο των χρόνων όσοι την συντηρείται θα λιγοστεύετε. Αν αποβάλετε την νοοτροπία που έχετε ότι επειδή το πεζοδρόμιο το έφτιαξε ο παππούς σας, τότε είναι δικό σας, ΜΟΝΟ τότε θα υπάρχει ελπίδα. Φανταστείτε ότι υπάρχουν γονείς που το ένα τους παιδί είναι στην ακαδημία της μίας ομάδας και το άλλο στην ακαδημία της άλλης. Ποιο από τα δύο πιστεύετε ότι αγαπάει περισσότερο; Ποια ομάδα αγαπάει περισσότερο; Μία πρόταση θα ήταν να κρατήσετε η κάθε ομάδα για την ιστορικότητα της ΜΟΝΟ ακαδημίες και να δημιουργηθεί μια επαγγελματική ομάδα η οποία θα τροφοδοτείτε από αυτές τις ακαδημίες.

Γιάννης Παναγιωτακόπουλος: Έτσι για να γνωρίζουμε και να είμαστε και αντικειμενικοί . . . . Αγία Παρασκευή, ομάδα μία . . . Α.Ο. Αγ. Παρασκευής, Καισαριανή ομάδα μία . . . Εθνικός Αστέρας Καισαριανής, Λαμία ομάδα μία . . . ΠΑΣ Λαμίας, Σπάρτη ομάδα μία . . . ΑΕ Σπάρτη Π.Α.Ε., και για να ξέρετε ο Εθνικός Αστέρας Καισαριανής επιδοτήθηκε από τον Δήμο για το έτος 2015 με το ποσό των 10.000 ευρώ μόνο. Με τι ποσά επιδοτούνται οι ομάδες της Ραφήνας ; ; ; ; Τέλος εδώ ! ! ! ! και ας μην το συνεχίζουμε ! ! ! ! !

Ευγενία Μυτιληναίου: Παρ όλο που δεν παρακολουθώ τα ποδοσφαιρικά και είμαι μακρυά από τα “οικονομικίστικα” του δήμου, μου φαίνεται ότι πολύ καλά τα λέει ο Βασίλης Πιστικίδης. Η Τρίγλια Ραφήνας, είναι για μένα, ομάδα ταυτόσημη με τους παππούδες μου και από την έκθεση φωτογραφίας κατάλαβα και την αγάπη των κατοίκων της Διασταύρωσης για τη Θύελλα. Η παράνοια σε αυτή τη χώρα ανθεί…

Δημήτρης Στεργίου: Εξαρτάται τι στόχους έχουν αυτές οι δυό ομάδες. Αν θέλουν να βολοδέρνουν στα τοπικά πρωταθλήματα ας μείνουν όπως είναι.Να μαζεύουν 100 άτομα και μια χαρά. Αν θέλουν να βρεθούν στις εθνικές κατηγορίες να κάνουν το άλμα παραπάνω θα πρέπει να ενωθούν αλλά θα πρέπει να υπάρχουν και οι προδιαγραφές.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.