Πικέρμι: Έριξαν τοξικά απόβλητα σε απόσταση αναπνοής από σπίτια στο Ντράφι! (φωτό)

Την αποκάλυψη έκανε με ανάρτηση του ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος ανέφερε:

Οδός ΔΩΡΙΕΩΝ στο ΝΤΡΑΦΙ, όπου επεμβήκαμε άμεσα με τον εξειδικευμένο συνεργάτη μας (εταιρεία SUK) για να απομακρύνουμε τα ιδιαιτέρως τοξικά απόβλητα (αμίαντος) που εναπόθεσε παρανόμως κάτοικος του οικισμού σε κοινόχρηστο χώρο, ο οποίος φυσικά θέλησε να γλυτώσει το κόστος δανειοδοτημένης εναπόθεσης που επιβάλλει ο νόμος.

Παρά την έρευνα που είναι σε εξέλιξη – με αυτοψίες της υπηρεσίας- δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα ο παραβάτης.
Ως δήμαρχος όμως επιθυμώ να κάνω μια ξεκάθαρη δήλωση, με την υποσημείωση ότι ατομικές συμπεριφορές δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο.

Για να γίνει Πρότυπος Οικισμός το Ντράφι-και κάθε οικισμός- όπως λέει μια ξεχασμένη πινακίδα που τοποθετήθηκε πριν δεκαετίες για να “δείχνει” το δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί, πρέπει να έχει τουλάχιστον, πολίτες που να γνωρίζουν ότι υπάρχει πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούν να κινούνται και penalty όταν καταστρατηγούν αυτό το πλαίσιο που έχει βάλει η κοινωνία.

Και επειδή αρκούν οι λίγοι για να δώσουν λάθος στίγμα για την περιοχή, αυτοί οι λίγοι δυστυχώς έχουν επικρατήσει έναντι των πολλών, λόγω ατιμωρησίας.

Προφανώς σε μια κοινωνία δεν μπορεί όλοι να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά οι ασχήμιες που σημειώνονται και καταγράφονται σε διάφορους οικισμούς είναι σημεία αναφοράς απο τους διαμένοντες και όχι προς τις υπηρεσίες του δήμου που μοχθούν νυχθημερόν.

Όταν γίνουμε ενεργοί πολίτες τότε πραγματικά θα κάνουμε όλοι μαζί το άλμα προς τα εμπρός που θέλουμε.
Με αναφορές δεν γίνονται άλματα εμπρός αλλά μόνο με πλάτη στη λύση των προβλημάτων.
Όλοι μας πρέπει να αντιληφθούμε το εύρος των υποχρεώσεων μας.

Μέσα στις υποχρεώσεις μας για παράδειγμα σύμφωνα με το νόμο είναι η ευταξία και ο καθαρισμός των πεζοδρομίων έμπροσθεν των ιδιοκτησιών μας, αλλά πραγματικά το ξέρουν λίγοι.

Οι πολλοί επικαλούνται την υποχρέωση του δήμου, που δεν περιγράφεται σε κανένα νομοθέτημα.
Όσοι επιθυμούν να μάθουν τι πραγματικά λέει ο νόμος, υπάρχει στο διαδίκτυο και δεν αποτελεί αντικείμενο ερωτήσεων γιατί διατυπώνεται με σαφήνεια.

Δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές οδηγούν στη μόνη διέξοδο που αφήνεται.
Σε δυσμενέστερα πρόστιμα για όσες παρατακτικές συμπεριφορές μπορούν να τακτοποιηθούν.

Προφανώς η πρόθεση καμίας δημοτικής αρχής δεν μπορεί να κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, όταν όμως σημειώνονται παρατακτικές συμπεριφορές που “φορτώνουν” στο Κοινωνικό σύνολο κόστη χιλιάδων ευρώ, όπως η σημερινή παρέμβαση που κάναμε για την προστασία της δημοσίας υγείας, δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς.
Οφείλουμε να λάβουμε μέτρα.

Προσπερνάμε την περιπτωσιολογία, είμαστε μαζί με το σύνολο των πολιτών που επιθυμούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής και αυτή εγγυώμαι ότι θα τη διασφαλίσουμε με κάθε μέσο.
Ευχαριστώ πραγματικά την συντριπτική πλειοψηφία του οικισμού Ντράφι, γιατί με τη δική τους συνέργεια, βελτιώνουμε καθημερινά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που όλοι θέλουμε.

Για τους λίγους-πραγματικά λίγους- που επιδεικνύουν τέτοιες παρατακτικές συμπεριφορές θα πρέπει να μιλήσει η εφαρμογή του νόμου.
Και δράττοντας την ευκαιρία ανακοινώνω ότι στις 29 Απριλίου γίνεται επιτέλους – μετά απο χρόνια προσπαθειών μας-ο διαγωνισμός για την δημιουργία επιτέλους σε οδούς στο Ντραφι, όπως πχ η 25ης Μαρτίου κα.

Συγχρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής και το δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, ενώ το σύνολο των μελετών και των εγκρίσεων από τις Υπηρεσίες του δήμου μας, τις οποίες ευχαριστώ για την τιτάνια προσπάθεια να νικήσουμε το τέρας της γραφειοκρατίας που έχουμε χρόνια τώρα στήσει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.