Πλήθος πιστών στην εορτή της Αναλήψεως στη Διασταύρωση Ραφήνας


Με παρουσία πλήθος πιστών εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Αναλήψεως στο ομώνυμο Ιερό Ναό στη Διασταύρωση της Ραφήνας.


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, και στη συνέχεια  ακολούθησε η λιτάνευση και η περιφορά της εικόνας που κρατούσαν άνδρες από τον Σύλλογο Κρητών Ραφήνας – Πικερμίου, στα στενά της Διασταύρωσης,κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος, κάτω από τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, ενώ την εικόνα συνόδευαν φορώντας παραδοσιακές φορεσιές, άγημα του Συλλόγου Κρητών.

Φέτος η εικόνα πέρασε και από τις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά του  περασμένου καλοκαιριού.

Στους εορτασμούς παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς,οι Αντιδήμαρχοι Δήμητρα Τσεβά και Σάββας Αραπκιλής , οι βουλευτές της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, Μάκης Βορίδης, και Βασίλης Οικονόμου, ο πρ. βουλευτής Νίκος Καντερές, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Βουδούρης, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Σπύρος Λουκάτος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας – Πικερμίου Σπύρος Πάντζας, ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παύλος Μπατάλης, ο τοπικός σύμβουλος Ραφήνας Βαϊος Γερεντές, ο πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων Σπύρος Μαυρολέων, η πρόεδρος της ΔΗΜ. ΤΟ Ραφήνας – Πικερμίου Δέσποινα Γκικάκη, η Μελίνα Κρόκου από τον ΔΟΠΑΠ, ο πρόεδρος του Συλλόγου “Αιολίς” Σπύρος Κοκκόλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Θαν. Μπολολιάς, ο Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης, ο Γιάννης Ρήγος και πλήθος πιστών.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε το γλέντι με το πανηγύρι προς τιμή της εκκλησίας της Αναλήψεως, στο παλιό γήπεδο της Διασταύρωσης με ζωντανή μουσική, και την Γωγώ Τσαμπά όπου την οργάνωση είχε αναλάβει η Θύελλα Ραφήνας με την συνδρομή του Δήμου και του ΔΟΠΑΠ.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ