Ποια είναι τα 4 δημοφιλή τρόφιμα που είναι επικίνδυνα να τα τρώμε

Ειδικοί από την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύπτουν τα τέσσερα φαγητά που θα πρέπει να το σκεφτούμε… διπλά, πριν τα καταναλώσουμε.

Η Kali Kniel, μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ, και ο Bryan Quoc Le , χημικός τροφίμων και σύμβουλος βιομηχανίας με έδρα την Ουάσιγκτον, αποκάλυψαν τη λίστα.

Ωμά λάχανα: Μπορεί το λάχανο να είναι ένα φαγητό που τρώμε παντού, όπως σαλάτες, σάντουιτς και άλλα συνοδευτικά, αλλά κρύβουν κινδύνους. Δεν χρειάζεται να τα κόψετε μαχαίρι αλλά αποτελούν βάση για την ανάπτυξη βακτηρίων και συνιστάται να μαγειρεύονται ώστε να σκοτώνονται τα μικρόβια.

Μη παστεριωμένο γάλα: Το καλύτερο είναι να μην καταναλώνεται μη παστεριωμένο γάλα. Σύμφωνα με την New York Post, μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν πως έχει θετικά οφέλη αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί ρίσκο, καθώς οι παθογόνοι οργανισμοί είναι ακόμα ζωντανοί, ειδικά αν προέρχεται απευθείας από την εγκατάσταση επεξεργασίας.

Τα περισσότερα είδη γάλακτος στην αγορά είναι παστεριωμένα και σημαίνει ότι έχουν θερμανθεί και τα επιβλαβή βακτήρια έχουν σκοτωθεί. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων υποστηρίζει το ίδιο, καθώς το νωπό γάλα μπορεί να προκαλέσει ασθένειες όπως η σαλμονέλα, E. coli, λιστέρια και το καμπυλοβακτηρίδιο.

Η κατανάλωση μη παστεριωμένου γάλακτος μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για όσους έχουν ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τις εγκύους.

Κομμένα φρούτα και λαχανικά: Το να αγοράσουμε φρούτα και λαχανικά που είναι ήδη κομμένα μας δίνει την εντύπωση ότι είναι μια πιο εύκολη λύση. Όμως πρέπει να προσέχουμε και να τα πλένουμε πριν τα καταναλώσουμε γιατί μπορεί να περιέχουν βακτήρια.

Πρέπει να παραμένουν κρύα και όταν τα βάζουμε στο καλάθι του σούπερ μάρκετ να είναι μακριά από τα πουλερικά και τα θαλασσινά. Τα κομμένα πεπόνια είναι από τα πιο ευαίσθητα προϊόντα ως προς την ευκολία μόλυνσης επειδή καλλιεργούνται στο έδαφος.

Έτσι μπορούν να απορροφήσουν βρώμικο νερό κατά την ανάπτυξη τους ή να έρθουν σε επαφή με περιττώματα ζώων. Ακόμα και η φλούδα μπορεί να έχει βακτήρια.

Φαγητό από θερμαινόμενες θήκες: Πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα τα ζεστά φαγητά που τρώμε από καταστήματα, τα οποία έχουν τοποθετήσει το φαγητό μέσα σε μεταλλικές θήκες θέρμανσης.

Το φαγητό θα πρέπει να φυλάσσονται στους 60 βαθμούς Κελσίου και πάνω αν είναι ζεστό και σε λιγότερο από 5 βαθμούς αν είναι κρύο. Τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται όταν τα φαγητά μένουν εκτός της κατάλληλης θερμοκρασία για δύο ώρες.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.