Προσοχή! Τηλεφωνική απάτη σε Σπάτα & Αρτέμιδα – Πως προσπαθούν να αποσπάσουν κωδικούς λογαριασμών & προσωπικά στοιχεία

Καταγγελίες έχουν γίνει στο Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος, πως άγνωστοι προσπαθούν να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία και κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών

Το γεγονός έκανε γνωστό ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπάτων Αρτέμιδος Παναγιώτης Λάμπρου ο οποίος ανέφερε:

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σύμφωνα με καταγγελίες συνεργατών του Δήμου που τους έχει ανατεθεί προμήθεια ή εκτέλεση έργων, άγνωστοι επικοινωνούν τηλεφωνικά επιχειρώντας να αποσπάσουν κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών. Με το πρόσχημα ότι καλούν είτε από την Ταμειακή Υπηρεσία είτε από το Λογοστηριο, αναφέρουν ότι έχει αλλάξει η διαδικασία που ακολουθείται από τον Δήμο και τους ζητούν να κάνουν χρήση συγκεκριμένου link που αποσπά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Επικαλούνται πραγματικά στοιχεία εντολών πληρωμής (πχ αρ. Τιμολογίων) τα οποία πιθανά αντλούν από την επίσημη πλατφόρμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.

Η τηλεφωνική και ηλεκτρονική επικοινωνία με τους υπαλλήλους των υπηρεσιών μας γίνεται ΜΟΝΟ από τα υπηρεσιακά τηλέφωνα ή email και όχι από άγνωστο ή προσωπικό κινητό ή ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Σε καμία περίπτωση δεν απαιτείται να γίνει χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρονικής διεύθυνσης ή να γίνει χρήση προσωπικών κωδικών τραπεζικών λογαριασμών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.