Πρόστιμα σε πιστούς σε εκκλησία που δε φορούσαν μάσκα

Διοικητικά πρόστιμά ύψους 300 ευρώ επιβλήθηκαν σήμερα, ανήμερα των Χριστουγέννων, σε τρεις πιστούς που βρίσκονταν σε Ιερό Ναό του Δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη.

Οι πιστοί δεν φορούσαν μάσκα, όπως ορίζεται από τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ένα άτομο βρισκόταν εντός του ναού, ενώ τα άλλα δύο στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Έμειναν σπίτι οι Θεσσαλονικείς

Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί πραγματοποιούν «σαρωτικούς» ελέγχους. Η κίνηση στο κέντρο της συμπρωτεύουσας μέχρι στιγμής είναι μειωμένη και οι πολίτες φαίνεται να τηρούν τα μέτρα.

Δείτε ακόμα:  Απίστευτο τροχαίο με πέντε περιπολικά έξω από την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Ήλιδας! (φωτό)

Η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (25/12), σύμφωνα με το GRTimes, είναι πολύ μειωμένη σε σχέση με όλες τις προηγούμενες ημέρες. Ακόμα, οι ναοί φαίνεται πως τήρησαν απόλυτα όλους τους κανόνες και τις διαταγές που είχαν εκδοθεί για τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων αφού οι πιστοί από το πρωί έσπευσαν με μάσκα, αποστάσεις και περιμένοντας την σειρά τους για να εισέλθουν στις εκκλησίες όταν συμπληρωνόταν ο ανώτατος επιτρεπόμενο αριθμός.

Δείτε ακόμα:  Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές - Πού θα χιονίσει την Παρασκευή

Δείτε φωτογραφίες:

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία παρά τη μεγάλη κίνηση που παρατηρήθηκε χθες παραμονή των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη, όπως μετέδωσε το GRTimes.gr, η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών συμμορφώθηκε στην οδηγία της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 22:00 και έπειτα

Οι αστυνομικοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει το GRTimes, βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να διαπιστώσουν αν όσοι κυκλοφορούν έχουν τα απαραίτητα έγραφα μετακίνησης ή έχουν στείλει το σχετικό sms. Παράλληλα σταματούν διερχόμενα οχήματα και ελέγχουν τόσο τους οδηγούς όσο και τους υπόλοιπους επιβάτες.

Δείτε ακόμα:  Ποιες είναι οι παρενέργειες του εμβολίου της Pfizer στα παιδιά 5 έως 11 ετών

Δείτε βίντεο:

GRTimes