Το λιμάνι της Ραφήνας βρίσκεται σε απόσταση 40 περίπου χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, και 10 χλμ. από το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Από το λιμάνι αυτό αναχωρούν πλοία προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, καθώς και άλλα νησιά των Κυκλάδων. Η μετακίνηση μπορεί να γίνει με:
- Λεωφορείο ΚΤΕΛ: Λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αττικής με προορισμό τη Ραφήνα αναχωρούν καθημερινά από την οδό Μαυροματαίων στο Πεδίο του Άρεως. Η αφετηρία βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό Βικτώρια της γραμμής 1 του Μετρό, δια μέσου της οδού Χέυδεν. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται ανά 15-45 λεπτά ανάλογα με την ώρα, από τις 5:45 το πρωί μέχρι τις 22:30 το βράδυ. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα, ανάλογα με την κίνηση, και το ολόκληρο εισιτήριο κοστίζει 2,60 €. Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια στη σελίδα του ΚΤΕΛ Αττικής.
Από το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» αναχωρούν επίσης δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αττικής με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 30 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει 4 €. Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια στη σελίδα του ΚΤΕΛ Αττικής.
Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τα ΚΤΕΛ Αττικής, κάντε κλικ εδώ.
- Λεωφορείο ΟΑΣΑ: Μπορείτε να φτάσετε κοντά στο λιμάνι της Ραφήνας μέσω της λεωφορειακής γραμμής 314 Στ. Δουκ. Πλακεντίας – Ραφήνα που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2017. Η γραμμή έχει αφετηρία στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας της γραμμής 3 του Μετρό. Οι κοντινότερες στάσεις στο λιμάνι της Ραφήνας είναι οι στάσεις Βγένα και Διασταύρωση Ραφήνας. Από εκεί ως το λιμάνι η απόσταση (περίπου 10 λεπτά) θα πρέπει να καλυφθεί με ταξί. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται ανά 35-85 λεπτά ανάλογα με τη μέρα και την ώρα, ενώ η διαδρομή από το σταθμό Δουκ. Πλακεντίας ως τη διασταύρωση Ραφήνας διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Πληροφορίες στην εφαρμογή της τηλεματικής.
- Ταξί: Για μετακίνηση από το κέντρο της Αθήνας προς το λιμάνι της Ραφήνας απαιτούνται περίπου 50 λεπτά – 1 ώρα, ανάλογα με την κίνηση. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλύψετε τη διαδρομή μέχρι τη λεωφόρο Μεσογείων με το Μετρό (μέχρι το σταθμό Νομισματοκοπείο), και από εκεί να συνεχίσετε με ταξί. Το κόστος από την Αθήνα μέχρι τη Ραφήνα είναι περίπου 20-25 ευρώ (χωρίς ραντεβού και βαλίτσες). Όλα τα πρόσθετα (βαλίτσα, ραντεβού κλπ) είναι πλέον ενσωματωμένα στο ταξίμετρο και η απόδειξη που θα εκδοθεί πρέπει να τα συμπεριλαμβάνει.
- Ι.Χ.: (Πρόσβαση στο λιμάνι της Ραφήνας από την τοποθεσία μου) Η πρόσβαση στο λιμάνι της Ραφήνας είναι εφικτή μέσω της λεωφόρου Μαραθώνος (συνέχεια λεωφόρου Μεσογείων). Μέσω της Αττικής Οδού, με κατεύθυνση προς το Μαρκόπουλο ακολουθείτε την έξοδο προς Ραφήνα. Στο λιμάνι της Ραφήνας λειτουργούν χώροι στάθμευσης. Χάρτης λιμανιού Ραφήνας.
Πηγή: www.athenstransport.com



















































