Ραφήνα: Άνοιξε τις πόρτες του το “2ο Posidonia Festival” (φωτό)

Άνοιξε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) τις πόρτες του το 2ο Posidonia Festival, στο πάρκο Καραμανλή στη Ραφήνα.

Το Φεστιβάλ  διοργανώνουν ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο πλαίσιο του έργου «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2024» και του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2024» στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» μαζί με την Επιτροπή για το Βιώσιμο Περιβάλλον

To Posidonia Festival Rafina γίνεται στα πλαίσια της “γέφυρας” που έχει δημιουργηθεί με το Φεστιβάλ της Mallorca της Ισπανίας που ιδρύθηκε το 2008 και επεκτάθηκε στην Formentera, Sitges, Tavolara, Barcelona,και στην Ιταλία στο Bogliasco, Santa Margherita Ligure, Carloforte. Το Posidonia Festival Rafina είναι επίσημα μέλος του Mediterranean Posidonia Network (Μεσογειακό δίκτυο για την Ποσειδωνία).

Η Posidonia Οceanica, κοινώς γνωστό ως γρασίδι της Θάλασσας, είναι ένα φυτό αγγειόσπερμο, προσαρμοσμένο στην υποβρύχια ζωή και απλώνεται σε λιβάδια. Είναι ένα βασικό στοιχείο για τη διατήρηση των μεσογειακών οικοσυστημάτων. Η ευαισθητοποίηση για το φυτό αυτό προήλθε από την συνειδητοποίηση των επιπτώσεων που έχει στην ανθρωπότητα η καταστροφή των οικοσυστημάτων των λιβαδιών.Η προστασία του προβλέπεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Χάρη στην οδηγία για τους οικότοπους της Ε.Ε. καθιερώθηκαν ως οικότοποι προτεραιότητας τα λιβάδια Ποσειδωνίας της Ίμπιζα και Φορμεντέρα (Ισπανία) και δηλώθηκαν από την UNESCO το 1999 ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει πάνω από 18 Ομιλητές, 3 κύκλους συζητήσεων και παράλληλες δράσεις για τα παιδιά. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι πλούσιο σε συνεργασίες με περιβαλλοντικούς οργανισμούς όπως: ΕΛΚΕΘΕ, το Cyclades Preservation Fund, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, το Sea Shepherd Greece, WWF, Saveyourhood, Mepp, METRICA κ.α.

Σήμερα το απόγευμα στο πάρκο Καραμανλή βρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Χριστίνα Λαμπίρη, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Μπουρνιάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Κατσουλάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη, η δημοτική σύμβουλος Εμμανουέλα Τερζοπούλου, η πρ. δημοτική δημοτική σύμβουλος Βαλερή Βασιλικού, ο πρώην Αντιδήμαρχος Γεράσιμος Βουδούρης, ο Προϊστάμενος του τμ. Αθλητισμού Βασίλης Σπαντούρος

Το καλωσόρισμα έκανε η Festival Coach/Συντονίστρια Φεστιβάλ Νία Φώη, ενώ ακολούθησαν ομιλίες

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.