Ραφήνα: Απάντηση του Δήμου στους τοπικούς συμβούλους Κυριαζή & Πρόγιου για την ίδρυση ΚΤΕΟ στο Πικέρμι

Η δημοτική αρχή του δήμου Ραφήνας -Πικερμίου ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση και προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας, σε ότι αφορά την ίδρυση Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. στο Πικέρμι, ότι:

1. Ο δήμος με βάση την κείμενη νομοθεσία δεν εκδίδει άδειες και δεν συμμετέχει σε κανένα στάδιο έκδοσης εγκρίσεων για ίδρυση και λειτουργία Ι.Κ.Τ.Ε.Ο., διαδικασία η οποία ανήκει καθ΄ολοκληρίαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

2. Τα όργανα διοίκησης του δήμου δεν γνωμοδοτούν και δεν αποφασίζουν για κανένα θέμα που αφορά την ίδρυση Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. σε εντός σχεδίου και εντός οικισμού περιοχές (περίπτωση νόμιμου οικισμού Πικερμίου) με βάση την κείμενη νομοθεσία (υπουργική απόφαση Φ50/48597/5875).

3. Μια και μόνο αρμοδιότητα γνωμοδότησης έχουν εκ του νόμου τα οργανα του δήμου, η οποία αφορά ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ περιοχές, αναφορικά με έγκριση σύνδεσης κυκλοφοριακού κόμβου εισόδου-εξόδου, με την προϋπόθεση ότι αυτός να λειτουργεί επί μονής λωρίδας οδού.

4. Οι χρήσεις γης ΒΙΟ.ΠΑ στο Πικέρμι, που επιτρέπουν την εγκατάσταση τέτοιων μονάδων, θεσμοθετήθηκαν το 2004, όταν υπήρχε ο αυτόνομος αυτοδιοικητικός οργανισμός της Κοινότητας Πικερμίου, χωρίς προφανως συμμετοχή του μετέπειτα ενιαίου δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

5. Πρόκειται για ιδιωτική επένδυση με βάση την κείμενη νομοθεσία, που δεν συμπεριλαμβάνεται ξεκάθαρα στο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της δημοτικής αρχής για το Πικέρμι.

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δεν παραποιείται.

Δεν χωρεί μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.