Ραφήνα: Διαψεύδει ο Μπουρνούς τον Βασιλόπουλο – “Το κυνοκομείο θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2022”


Διαψεύδει ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς τον Δημοτικό Σύμβουλο Ανδρέα Βασιλόπουλο σχετικά με το κυνοκομείο Ραφήνας και την οικοδομική άδεια που, όπως υποστηρίζει ο κ. Βασιλόπουλος, έχει ανακληθεί

Ο κ. Μπουρνούς αναφέρει πως το κυνοκομείο θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2022 και πως θα είναι πρότυπο κατασκευής και λειτουργίας.

Αναλυτικά ο κ. Μπουρνούς αναφέρει:

Δυο λόγια στους συμπολίτες μας για την αποκατάσταση της αλήθειας περί του κυνοκομείου.

Η ανέγερση του κυνοκομείου του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2022 και θα αποτελεί πρότυπο κατασκευής και λειτουργίας.

Δείτε ακόμα:  Γέρακας: Ζητούσαν λεφτά και αν δεν τα έφερναν τους έδερναν! Σοκάρουν τα στοιχεία για τη βία ανηλίκων

Η οικοδομική άδεια για την ανέγερσή του έχει εκδοθεί το 2007 από την πολεοδομία της τότε Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής ενώ έχει συγχρόνως εκδοθεί και άδεια λειτουργίας η οποία ανανεώθηκε και ισχύει ακόμα και σήμερα.

Υπήρξε με απόφαση του δικαστηρίου προσωρινή ανάκληση γιατί η τότε πολεοδομία της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής είχε δεχθεί μεν ως νόμιμο έγγραφο του Δασαρχείου Πεντέλης σύμφωνα με το οποίο η έκταση στο υπό ανέγερση κυνοκομείο δεν είχε δασικό χαρακτήρα, χωρίς όμως να προχωρήσει και σε πράξη χαρακτηρισμού.

Δείτε ακόμα:  Ορόσημο: Θερινή προετοιμασία χαμηλού κόστους! Προσφορά για τα παιδιά των Γυμνασίων

Με την ανάρτηση των δασικών χαρτών το δασαρχείο εκ λάθους έδωσε χαρακτήρα στην έκταση δ.α. ( δασικό – αγροτικό) με αποτέλεσμα στους δασικούς χάρτες να φέρεται ότι έχει δασικό χαρακτήρα, κάτι που δεν ισχύει.

Παρότι η ανάρτηση των δασικών χαρτών δεν έχει τελικό χαρακτήρα και ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου υπέβαλε αντιρρήσεις, μέχρι να εκδικαστούν το δικαστήριο έκρινε ότι παρότι σύμφωνα με την νομοθεσία επιτρέπεται η ανέγερση και λειτουργία κυνοκομείου ακόμη και σε δασικές εκτάσεις, θα έπρεπε αν δεν έχει πράξη χαρακτηρισμού να έχει εκδοθεί η έγκριση επέμβασης.

Δείτε ακόμα:  Α. Βασιλόπουλος: Ανακλήθηκε η άδεια οικοδομής για το κυνοκομείο Ραφήνας

Αυτή την έγκριση επέμβασης έχει ήδη δρομολογήσει με τις απαιτούμενες ενέργειες ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου και πολύ σύντομα θα ξανά εκδοθεί η οικοδομική άδεια και θα ολοκληρωθεί η ανέγερση του Δημοτικού κυνοκομείου, μέσα στο 2022, αποδίδοντας στην πόλη μας μια υποδομή ακόμη που τόσο έχει ανάγκη.

Αυτά για τους αληθινά ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας, για να έχουν την πλήρη και πραγματική εικόνα και όχι διαστρεβλώσεις και παραποιήσεις.

Για τους υπόλοιπους «πρόθυμους καλοθελητές» και λάτρεις των επιτραπεζίων παιγνιδιών, ραντεβού στα εγκαίνια. Θα είναι άλλη μια διάψευσή τους. Σύνηθες.