Ραφήνα: Εκδήλωση για την Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στο Πνευματικό Κέντρο

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου και το Τμήμα Πολιτισμού, τιμώντας την ιστορική επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου 1453 και επιδιώκοντας τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης ενός γεγονότος που καθόρισε την πορεία του Ελληνισμού, διοργανώνει Εκδήλωση Μνήμης το Σάββατο 30 Μαΐου 2026 και ώρα 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ραφήνας, επί της οδού Αραφηνίδων Αλών 12, στη Ραφήνα.


Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Δήμαρχος κα Δήμητρα Τσεβά, ενώ θα ακολουθήσουν σύντομοι πρόλογοι από προσκεκλημένους ομιλητές.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Ιστορικός και Συγγραφέας κ. Λευτέρης Παπακώστας, ο οποίος επισκέπτεται για δεύτερη φορά την πόλη μας, παρουσιάζοντας την ομιλία με θέμα:

«Το Χρονικό της Άλωσης. Ο αγώνας για την προστασία της Βασιλεύουσας και το μαρτυρικό τέλος»

Η ομιλία θα πλαισιώνεται από προβολή διαφανειών και θα έχει διάρκεια περίπου 45 λεπτών. Μετά την ολοκλήρωσή της, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει ερωτήσεις και να συμμετάσχει σε συζήτηση με τον ομιλητή.

Η παρουσία των πολιτών θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο και συμβολή στη διατήρηση της ιστορικής συνείδησης και μνήμης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.