Ραφήνα: Εορτασμός της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας στις κατασκηνώσεις του Δήμου Ζωγράφου (φωτό)

Ξεχωριστές στιγμές έζησαν οι φιλοξενούμενοι ομογενείς της Ραφήνας γιορτάζοντας τη Διεθνή Ολυμπιακή Ημέρα, παρουσία των Δημάρχων Ζωγράφου Βασίλη Θώδα και Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς, πλήθους Ολυμπιονικών και εκπροσώπων του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Τα παιδιά αφού ενημερώθηκαν για τη σημασία της Διεθνούς Ημέρας κατά την οποία γιορτάζονται οι Ολυμπιακές αξίες, προωθείται το αθλητικό ιδεώδες και υπογραμμίζεται η δύναμη που έχει ο αθλητισμός και κυρίως οι Ολυμπιακοί Αγώνες για να ενωθεί ο κόσμος, ζωγράφισαν χειροτεχνίες με περιστέρια και άλλα σύμβολα ειρήνης και στη συνέχεια όλοι μαζί φύτεψαν συμβολικά ένα δένδρο ελιάς, ως ένδειξη ειρήνης και φιλίας των λαών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Υποδιευθύντριας και υπεύθυνης εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Ντόρας Πάλλη και συμμετείχαν οι Ολυμπιονίκες Δήμητρα Μαγκανουδάκη, Κώστας Φιλιππίδης, Γρηγόρης Χατζατουριάν, Δημήτρης Μιτελούδης. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Κωστής Λιαρομάτης.

Προηγουμένως, τις κατασκηνώσεις της Ραφήνας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Ο κ. Μουζάλας ξεναγήθηκε στους χώρους των κατασκηνώσεων από τους Δημάρχους Ζωγράφου Βασίλη Θώδα και Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς και ενημερώθηκε για τις συνθήκες διαβίωσης των των 38 ομογενών από το μαρτυρικό Σαρτανά και τη Μαριούπολη, στο σύνολό τους γυναίκες με παιδιά. Παρούσα και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Παιδικών Σταθμών Ρένα Χαλκιαδάκη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.