Ραφήνα: Γέμισε με «Ζετάκια» και easy rider η κεντρική πλατεία (φωτό)


Ακόμα μία ομάδα με easy riders επισκέφτηκε τη Ραφήνα

Σήμερα το πρωί η πλατεία της Ραφήνας γέμισε με “ζετάκια”, τα θρυλικά μηχανάκια που έχουν αφήσει εποχή στην Ελλάδα

Η ομάδα των easy riders, μπόρεσε σήμερα να έρθει μέχρι τη Ραφήνα καθώς επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Να θυμίσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αυτά τα μηχανάκια στην πόλη μας αφού ακόμα μία ομάδα, μας είχε “επισκεφτεί” τον περασμένο Οκτώβριο

Δείτε ακόμα:  Αλλαγές στο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις πυρόπληκτες περιοχές σε Ραφήνα - Μάτι - Νέα Μάκρη

Το “ζετάκι” ή “Monkey” ή “μπόμπος”, πρωτοπαρουσιάστηκε το 1961. Σχεδιασμένο αρχικά ως παιδικό δίτροχο για κάποιο ψυχαγωγικό πάρκο στο Tokyo, σύντομα έγινε τόσο δημοφιλές ώστε η Honda δημιούργησε μια έκδοση δρόμου που, από το 1963, άρχισε να εξάγεται στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, εφοδιασμένη με χρωμιωμένο ρεζερβουάρ, σπαστό τιμόνι τύπου chopper και τροχούς μόλις 5” – και χωρίς βέβαια αναρτήσεις.

Σταδιακά, οι τροχοί αυξήθηκαν στις 8”, ενώ από το 1970 έγινε ακόμα πιο δημοφιλές, χάρη στην προσθήκη αποσπώμενου πιρουνιού, έτσι ώστε να χωράει στα πορτμπαγκάζ.

Δείτε ακόμα:  Αποκάλυψη: Κλειδί» για την τραγωδία στο Μάτι σχέδιο πτήσης ελικοπτέρου για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Μέχρι δε το 1978, το Ζετάκι είχε επανασχεδιαστεί με το γνωστό ρεζερβουάρ σε σχήμα σταγόνας. Έγινε μάλιστα ιδιαίτερα δημοφιλές σε κατόχους αυτοκινούμενων τροχόσπιτων μιας και ήταν ό,τι έπρεπε για μέσο μεταφοράς για όσους είχαν το RV τους παρκαρισμένο – αγκυροβολημένο, σωστότερα.

Από εκεί και μετά, το Monkey εδραιώθηκε στις καρδιές εκατομμυρίων αναβατών κάθε ηλικίας, περισσότερο ίσως από οποιοδήποτε άλλο μηχανάκι. Ενώ, με το 3άρι του κιβώτιο και τον φυγοκεντρικό του συμπλέκτη, χάρισε σε χιλιάδες αναβάτες την πρώτη τους δίτροχη μηχανοκίνητη εμπειρία.

Δείτε ακόμα:  42.000 ευρώ για πυροπροστασία στο Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου - Πόσα χρήματα θα πάρουν οι Δήμοι της Αν. Αττικής

Δείτε εικόνες από τη σημερινή συγκέντρωση στην πλατεία της Ραφήνας