Ραφήνα Πικέρμι: Προς θετική έκβαση η εκδίκαση Προσωρινής Διαταγής των 28 συμβασιούχων του Δήμου

Συζητήθηκε, μετά από δύο αναβολές, στο μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα Προσωρινής Διαταγής 28 εργαζόμενων στον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου που απασχολούνταν ως συμβασιούχοι βάσει των διατάξεων για τα έκτακτα μέτρα λόγω πανδημίας, και οι συμβάσεις των οποίων, μετά από κάποιες παρατάξεις, έληξαν στις 30/5 2022.

Οι συγκεκριμένοι έχουν κάνει και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας να συνεχίσουν να παρέχουν τις εργασίες τους διότι ουσιαστικά παρότι προσλήφθηκαν με ειδικές διατάξεις καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Εάν εκδοθεί η προσωρινή διαταγή υπέρ τους οι εργαζόμενοι μπορούν ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα να επανέλθουν στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ανθρώπων που παραστάθηκαν στη διαδικασία και του πληρεξούσιου δικηγόρου η προσωρινή διαταγή έχει πολλές πιθανότητες να γίνει δεκτή και οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Στη διαδικασία παρέστη και ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς ο οποίος υποστήριξε την ομόφωνη απόφαση 63/2022 του Δημοτικού Συμβουλίου περί στήριξης αιτήματος υπαλλήλων του Δήμου με το αίτημα των εν λόγω συμβασιούχων.

Το επόμενο διάστημα θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα ενώ η τελική απόφαση για τη μετατροπή ή μη των συμβάσεων σε αορίστου θα ληφθεί κατά την εκδίκαση της αγωγής.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.