Ραφήνα: Στην πρώτη γραμμή ο Δήμος για τα χιόνια – Παραμένουν ανοικτοί όλοι οι δρόμοι

Στις επάλξεις βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας “Μήδεια” που σαρώνει τη χώρα μας.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, Ευάγγελος Μπουρνούς, η Πολιτική Προστασία του Δήμου βρίσκεται στους δρόμους και θα είναι και όλο το βράδυ, με τον κ. Μπουρνούς να παρακαλεί τον κόσμο για τη δική του ασφάλεια να αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις.

Αναλυτικά τι ανέφερε ο κ. Μπουρνούς:

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου στους δρόμους του ορεινού όγκου του δήμου μας.
Οι δρόμοι θα μείνουν ανοικτοί, παρά την έντονη χιονόπτωση.
Οι δυνάμεις μας θα παραμείνουν όλο το βράδυ δίπλα σας.
Παρακαλούμε όπως να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών, κυρίως για θέματα ασφαλείας.

και το Δελτίο Τύπου του Δήμου:

ΠΛΗΡΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ- ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Σε πλήρη κινητοποίηση τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, όσο και υλικοτεχνικής υποδομής, βρίσκεται από το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή δίνεται στον ορεινό όγκο της περιοχής του Πικερμίου όπου και τα φαινόμενα είναι πιο έντονα.

Όλοι οι κεντρικοί οδικοί άξονες παραμένουν αυτήν την ώρα ανοιχτοί και θα παραμείνουν ολόκληρη τη νύχτα.

Για το σκοπό αυτό και πέραν των δυνάμεων και μηχανημάτων που έχουν ήδη επιχειρησιακά τοποθετηθεί , 4 ακόμη οχήματα «αλατιέρες» – αποχιονισμού θα βρίσκονται επί τόπου όλη τη νύχτα για διαρκείς ρίψεις αλατιού και αποχιονισμού όπου χρειαστεί, ώστε το οδικό δίκτυο να παραμείνει χρηστικό και ασφαλές.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Η γραμμή της δημοτικής συγκοινωνίας (Πικέρμι- Κέντρο Υγείας Πλατεία Ραφήνας) αύριο 16-02-2021 δεν θα πραγματοποιήσει δρομολόγια από και προς το ορεινό Πικέρμι, για λόγους ασφαλείας.

Ο δρόμος για το ΚΥ, αποτελεί προτεραιότητα, θα παραμείνει ανοιχτός και θα εξυπηρετείται από τη γραμμή Ραφήνας της Δημοτικής Συγκοινωνίας, η οποία και θα τροποποιηθεί για τις ανάγκες των πολιτών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Η πολιτική προστασία αύριο θα μεταφέρει στο εμβολιαστικό κέντρο συμπολίτες μας που δήλωσαν αδυναμία μετακίνησης. Το βαν της μεταφοράς θα βρίσκεται στο δημοτικό χώρο στάθμευσης πίσω από εμπορικό κέντρο Πικερμίου και θα ξεκινήσει μεταξύ 06.45 – 07.00.

Σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία από συμπολίτες μας να προσέλθουν στο σημείο, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. κέντρο 22940-22222 στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας για τη μεταφορά τους στο σημείο εκκίνησης του δρομολογίου του βαν για το εμβολιαστικό κέντρο από όχημα της Υπηρεσίας.

Το ανθρώπινο δυναμικό της Πολιτικής μας Προστασίας και όλες οι συναρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, όπως κάνουν κάθε φορά στην πρώτη γραμμή, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια υπερβάλλοντας εαυτούς για την ασφάλεια όλων μας.

ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΓΓΠΠ

Η κακοκαιρία, οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις , σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, αναμένεται να συνεχιστούν ίσως και πιο έντονα τη νύχτα.

Αποφεύγουμε τις μετακινήσεις, ιδιαίτερα στα «δύσκολα σημεία, όπου ενδεχόμενος παγετός στο οδόστρωμα, κυρίως τις βραδυνές και πρώτες πρωινές ώρες, κρύβει «παγίδες».

Τηρούμε όλες τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΕΔΩ: https://www.civilprotection.gr/el/simantika-themata/oi-hionoptoseis-o-ishyros-pagetos-kai-oi-thyellodeis-anemoi-tha-epireasoyn-ti-hora)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.