Ραφήνα: Στο “στόχαστρο” εκπαιδευτικός μετά από κινητοποιήσεις για τις συγχωνεύσεις τμημάτων

Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης βρίσκεται η εκπαιδευτική κοινότητα της Ανατολικής Αττικής, μετά την απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Ε.) για τρίμηνη δυσμενή απόσπαση εκπαιδευτικού από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την οργανική της θέση.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος», η εκπαιδευτικός τιμωρείται επειδή μαζί με τους συναδέλφους της και τον Σύλλογο Γονέων αντιτάχθηκαν στη συγχώνευση τμημάτων του σχολείου, ζητώντας να διατηρηθούν δύο τάξεις, για να προστατευτούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο αυταρχικός δρόμος που έχει επιλέξει η ΔΙ.Π.Ε Αν. Αττικής να βαδίσει δε φαίνεται να έχει τέλος! Λίγες μέρες μετά από την ανακοίνωση μας που αποχαιρετούσε στα έργα και ημέρες της ΔΙ.Π.Ε. Αν. Αττικής επιβεβαιώνονται όλες οι εκτιμήσεις που είχαμε κάνει. Προκειμένου να υλοποιηθούν όλες οι αντιπαιδαγωγικές, αντισυντακτικές και αντιπαιδαγωγικά αναδιαρθρώσεις η ΔΙ.Π.Ε είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο και μέσο.

Απειλεί με τον πιο αναχρονιστικό τρόπο συνάδελφό μας με ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ μετακίνηση συναδέλφισσας με 3μηνη απόσπαση, δεκάδες χιλιόμετρα μακριά, σε άλλο σχολείο. Ο λόγος είναι ότι οι συνάδελφοι, συλλογικά, ΤΟΛΜΗΣΑΝ να στείλουν γραπτό αίτημα στη ΔΙ.Π.Ε. με το οποίο ζητούσαν το αυτονόητο: να ανακληθεί η απόφαση συγχώνευσης στο σχολείο τους και να παραμείνουν δύο τμήματα, γιατί με βάση την εκτίμηση και τα αποτελέσματα για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών τους. Φυσικά έχει επιβεβαιωθεί, αφού όλοι αυτοί οι προβληματισμοί τέθηκαν με το αίτημα συλλογικού οργάνου του σχολείου που οδήγησαν σε μεταγραφή μαθητών προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία υπεράριθμων τμημάτων.

Έρχεται τώρα η ΔΙ.Π.Ε απέναντι σε αυτές τις δασκάλες και τους δασκάλους που αποφασιστικά και πάνω απ’ όλα έβαλαν το επιστημονικό και παιδαγωγικό τους καθήκον και δε σιώπησαν, να τους απειλεί με διώξεις και να τους τιμωρεί. Είναι «ανεπίτρεπτο, απαράδεκτο και συνιστά αδίκημα» για τη ΔΙ.Π.Ε Αν. Αττικής να διατυπώνεις αίτημα. Πρέπει να σιωπάς και αδιαμαρτύρητα να αποδέχεσαι να καταπατούνται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών σου, να γίνονται περικοπές παντού, στο όνομα του «εξορθολογισμού και της εξοικονόμησης πόρων».

Είναι όμως γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα τους το επιτρέψουμε. Να θυμίσουμε ότι «δάσκαλος σκορπάς, αμφισβητείς λόγο». Οι εκπαιδευτικοί δίνουν και θα συνεχίσουν να δίνουν αγώνα για την ολόπλευρη μόρφωση και τα δικαιώματα των μαθητών τους, για να μπαίνουν στην τάξη με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια και όχι σαν φοβικά και άβουλα εκτελεστικά όργανα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας, σας καλεί αύριο Τετάρτη 10/12/25 στις 14.00 έξω από τα γραφεία της ΔΙ.Π.Ε. Αν Αττικής σε παράσταση διαμαρτυρίας.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙ.Π.Ε ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!

ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Η Εφορευτική Επιτροπή

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.