Σε εξέλιξη μεγάλη εισαγγελική έρευνα για τις δεκάδες καταγγελίες ηθοποιών

Μεγάλη εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τις δεκάδες επώνυμες καταγγελίες ηθοποιών περί σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησής τους, που έχουν ήδη κατατεθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και στρέφονται σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση με βάση τις δύο μηνύσεις που έχουν ήδη κατατεθεί για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, καλεί τη Δευτέρα το πρωί ως μάρτυρα τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα, προκειμένου να καταθέσει όσα στοιχεία-καταγγελίες έχει στη διάθεσή του και αφορούν γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ήδη καταμηνυθεί.

Παράλληλα, ο κ. Μπιμπίλας λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, καλείται να εισφέρει στο έργο της δικαιοσύνης καταθέτοντας και καταγγελίες που έχουν ήδη φτάσει στο Σωματείο των Ηθοποιών, οι οποίες είναι ακόμα ποινικά αξιοποιήσιμες, δηλαδή πρόκειται για αδικήματα τα οποία δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Δείτε ακόμα:  Ανατροπή! Η Σοφία Μπεκατώρου διαψεύδει «Τα Νέα» για τη νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι διευρύνεται ο κύκλος της εισαγγελικής έρευνας για το ελληνικό #metoo και ως προς άλλα πρόσωπα, ηθοποιούς-σκηνοθέτες, για τους οποίους οι καταγγελλόμενες πράξεις παραμένουν «ζωντανές», με βάση το ποινικό μας δίκαιο.

Ως εκ τούτου οι καταγγελίες αυτές μπορούν να ερευνηθούν στην ουσία τους από τον εισαγγελικό λειτουργό και σε κάθε περίπτωση που στοιχειοθετείται η τέλεση αξιόποινης πράξης, ο εισαγγελέας να προχωρά στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του καταγγελλόμενου προσώπου.

Δείτε ακόμα:  Κατερίνα Καραβάτου: Ξεκίνησε τις διακοπές της – Με ποιον γνωστό παρουσιαστή βρίσκεται;

cnn.gr