Σε Νέα Μάκρη, Πόρτο Ράφτη, Λαύριο & Διόνυσο το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης «The Green City»

Συνεχίστηκε και το Φεβρουάριο το πρόγραμμα ανακύκλωσης The Green City, που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ και όλοι οι Δήμοι της Αττικής, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά ζητήματα και την ενημέρωσή τους για την αξία της ανακύκλωσης. Το πρόγραμμα, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και διενεργείται με την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής, βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση από τους μαθητές και τις μαθήτριες, μαθαίνοντάς τους να αγαπούν και να προστατεύουν τον πλανήτη μας.

Κατά το μήνα Φεβρουάριο, το βαν της δράσης βρέθηκε σε σχολεία Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης της Ανατολικής Αττικής, όπως :

• 1ο Δημοτικό Ν. Μάκρης (260 μαθητές/μαθήτριες), Δήμος Μαραθώνα 14/02/2023
• 2ο Γυμνάσιο Λαυρίου (190 μαθητές/μαθήτριες), Δήμος Λαυρεωτικής 17/02/2023
• 1ο Λύκειο Ν. Μάκρης (300 μαθητές/μαθήτριες), Δήμος Μαραθώνα 21/02/2023
• 3ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη (120 μαθητές/μαθήτριες), Δήμος Μαρκόπουλου 23/02/2023
• Δημοτικό σχολείο Δροσιάς (120 μαθητές/μαθήτριες), Δήμος Διονύσου 24/02/2023

Συνολικά έγινε ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε 990 μαθήτριες και μαθητές.

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα:

Ιδιαίτερα για τους μαθητές των σχολείων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις, για την ανακύκλωση και τη σημαντικότητα της. Ακόμη, γίνεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση από το εξειδικευμένα στελέχη για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής τονίζοντας τα οφέλη, αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα).

Οι μαθητές μετά το τέλος της ενημέρωσης, μεταφέρουν τα ανακυκλώσιμα υλικά που έχουν συλλέξει στο όχημα. Στη συνέχεια αυτά ζυγίζονται και οι πόντοι που προκύπτουν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονται σε ένα λογαριασμό του Σχολείου και μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ή μέσω του Διευθυντή του Σχολείου.

Τέλος, από το ειδικό κλιμάκιο του GREEN CITY προσφέρεται έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης, καθώς και υλικό με σκοπό να προωθηθεί και στους γονείς.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.