Συνέντευξη με τον Γιώργο Ταμιχτσή: Ένας personal trainer που… σκοράρει παντού!


Τον Γιώργο Ταμιχτσή ή «Τάμι» όπως όλοι τον αποκαλούν, τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια. Μπορεί και είκοσι, μπορεί και παραπάνω. Ώσπου τον συνάντησα μια μέρα στον δικό του χώρο, που έχει εδώ στη Ραφήνα και κάνει personal training, κι είπαμε τόσα πολλά που τελικά διαπίστωσα πως τον ξέρω… λίγο!tami_23_gymnastirio
Όρεξη να΄χετε να διαβάζετε! Μα δεν είναι και λίγα αυτά που κάνει ο αθεόφοβος. Ποδοσφαιριστής, personal trainer σε γνωστά γυμναστήρια, έχει το δικό του studio που γυμνάζει ατομικά όσους θέλουν να δυναμώσουν, να χάσουν βάρος ή να αθληθούν, συνεργάζεται με εταιρείες που ασχολούνται με το επάγγελμά του, παντρεύτηκε και είναι μόλις 26 χρόνων.

tami_26_organa

-Πόσα χρόνια είσαι στον χώρο εδώ που βρισκόμαστε;

«Είμαι δύο χρόνια. Παράλληλα βέβαια δουλεύω και με εξωτερικά ραντεβού. Να σημειώσω δε, ότι με το personal training ασχολούμαι ανελλιπώς από το 2010».

-Εδώ τι ακριβώς κάνεις. Εξήγησέ μας…

«Ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, personal training δηλαδή, αναλαμβάνω φυσικά και group training, κάνουμε μετρήσεις, λιπομέτρηση, μυική μάζα, νερού στο σώμα, κιλά.  Παρακολουθούμε σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε και βάζουμε κάποιους στόχους, όσον αφορά κυρίως τα κιλά, το λίπος και την μυϊκή μάζα. Ο καθένας έχει το δικό του πρόγραμμα ανάλογα τις απαιτήσεις του. Συνεργάζομαι και με διατροφολόγους όπου μπορούμε να βγάλουμε ένα πρόγραμμα γυμναστικής σε συνδυασμό πάντα με διατροφή. Σίγουρα είναι απαραίτητη και η διατροφή μαζί με την γυμναστική».

-Και είσαι και αλλού…

«Πέρα από αυτό τον χώρο, συνεργάζομαι και με γυμναστήρια, με το Ace Tennis Club στην Ανθούσα, όπου βρίσκομαι περίπου 4 χρόνια εκεί και με την Αθηνά Τσαπέλα, όπου έχει χώρο γυμναστηρίου στο φυσικοθεραπευτήριό της. Από φέτος είμαι και στον Α.Γ.Σ. Πρωτέα του Αποστόλη Πολυχρονάκη στην Ραφήνα και στη Νέα Μάκρη στο Edumove».

tami33

Πως τα προλαβαίνεις όλα αυτά;

«Παίζω και… μπάλα! Στον Εθνικό Ν. Μάκρης είμαι φέτος στη Γ΄ κατηγορία, και ο στόχος που  έχει θέσει η ομάδα είναι η άνοδος. Είχα παίξει ξανά σε αυτή την κατηγορία, όταν ήμουν 15-16 χρονών και πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη χρονιά μου μέχρι σήμερα. Τότε με είχαν ζητήσει και από την ομάδα του Παναθηναϊκού που με είχε δει κάποιος σκάουτερ».

-Και τι είχε συμβεί…

«Είχα πάει εσώκλειστος στην Παιανία για δύο εβδομάδες δοκιμαστικά όπου έρχονταν χιλιάδες παιδιά να δοκιμαστούν. Έκανα προπονήσεις, έπαιξα και φιλικά αλλά δεν προχώρησα παραπάνω. Ήταν μία σημαντική εμπειρία μαζί με την συμμετοχή μου για έξι χρόνια στις μεικτές ομάδες Ανατολικής Αττικής από τα οποία τα τρία χρόνια ήμουν αρχηγός. Εκεί είχα προπονητή μία περίοδο τον Γιάννη Χριστόπουλο μετέπειτα προπονητή του ΠΑΣ Γιάννενα, όπου κάναμε πολλά ταξίδια σε Κρήτη, Μυτιλήνη, Χίο κ.α. και με είχαν ζητήσει για την προεπιλογή της Εθνικής Ομάδας. Μέναμε σε ξενοδοχείο στην Ομόνοια και πηγαίναμε κάθε μέρα με πούλμαν στον Άγιο Κοσμά για προπονήσεις και φιλικά αλλά εκεί κατάλαβα πως δεν μετράει μόνο το ταλέντο για να προχωρήσεις, αλλά χρειάζονται κι “άλλα” πράγματα. Τότε βλέπεις και αυτό το κομμάτι του αθλητισμού δυστυχώς».

tami_28_miktes

tami_29_miktes

-Σου έχουν αφήσει πικρία όλα αυτά;
«Μου έχει αφήσει πικρία γιατί δεν έπαιξα σε παραπάνω κατηγορίες αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός, έχει και αυτή την πλευρά του. Προτιμούσα να πάω κάπου αξιοκρατικά παρά να με στείλει κάποιος γνωστός σε μία ομάδα. Παρότι είμαι 26 χρονών τώρα, έχω ήδη παίξει σε αντρικές ομάδες από την ηλικία των 14 ετών. Ο καθένας έχει φιλοδοξίες, όνειρα, αλλά έπαιξε ρόλο αφ ενός ότι πάντα ήθελα να σπουδάσω και στο κομμάτι της γυμναστικής γιατί στο αθλητισμό μπορεί να συμβεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός και να μην μπορείς να αγωνιστείς άλλο, οπότε ήθελα να έχω και την επιλογή της δουλειάς του γυμναστή. Αφ΄ ετέρου είχα κάποιες ατυχίες κι ο ίδιος με τραυματισμούς, οι οποίοι δεν μου eπέτρεψαν να προχωρήσω ψηλά».

tami14

-Από πόσο χρονών θυμάσαι τον εαυτό σου να θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό;

«Από 6 χρονών είμαι στις ακαδημίες ποδοσφαίρου όπου και ξεκίνησα να παίζω μπάλα και από εκεί είχα δείξει ενδιαφέρον και για την προπονητική. Πριν από δύο χρόνια είχα αναλάβει ως προπονητής σε ακαδημίες, ενώ προτάσεις είχα και παλαιότερα»..

-Σου άρεσε που προπονούσες παιδάκια;

«Μου άρεσε η επαφή που είχα με τα παιδιά αλλά ομολογώ ότι είναι πολύ δύσκολη δουλειά γιατί πρέπει να είσαι και παιδαγωγός σε αυτές τις ηλικίες».

tami1

tami15

-Φέτος στην ομάδα του Εθνικού Ν. Μάκρης τι συνθήκες επικρατούν;

«Άλλαξε όλη η διοίκηση με τον Νίκο Καραγιάννη να βρίσκεται στην θέση του προέδρου μαζί με άλλους σοβαρούς ανθρώπους που έχουν όρεξη να ασχοληθούν με την ομάδα».

-Έπαιξες όμως και στην  ομάδα του Θησέα Ν. Μάκρης. Πόσο καιρό ήσουν;

«Στον Θησέα ήμουν πρόπερσι και έφυγα τον Δεκέμβριο, πήγα στον Αετό Πικερμίου, με τον οποίο δεν καταφέραμε δυστυχώς να ανεβούμε κατηγορία, ξαναγύρισα όμως στον Θησέα όπου πετύχαμε τον στόχο μας. Και μάλιστα με μία πολύ καλή πορεία όπου τερματίσαμε στο πρωτάθλημα με μία ήττα! Φέτος δεν συμφωνήσαμε με την ομάδα, άλλαξε η φιλοσοφία με τον νέο προπονητή που πήγε το καλοκαίρι και έφυγα από την ομάδα».

-Δεν τα βρήκατε;

«Όχι μιλήσαμε, αλλά δεν φτάσαμε σε συμφωνία και εδώ θέλω να εκφράσω ένα παράπονο που έχω. Συνεχίζουν στην ομάδα όλοι οι παίκτες που παίζαμε πέρσι και ανεβάσαμε τον Θησέα στην δεύτερη κατηγορία, εκτός από εμένα. Ίσως δεν με ήθελε ο νέος προπονητής (σ.σ. Βλάσσης Χατζηαναστασίου), τι να πω… Παρόλα αυτά μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω δημόσια τον πρόεδρο Κώστα Τρίμη και τον Χρήστο Τσέλιο από την διοίκηση του Θησέα, με τους οποίους είχα άψογη συνεργασία».

tami6

-Αλήθεια Γιώργο. Δεν είμαι ο μόνος που θεωρούσα και θεωρώ ακόμα αν θες, ότι αξίζεις για παραπάνω πράγματα στο ποδόσφαιρο, όμως τελικά δεν έκανες την καριέρα που πολλοί ίσως είχαν προβλέψει για σένα. Γιατί πιστεύεις ότι έγινε αυτό…

«Αγωνιστικά, άσχετα αν μπορώ να φτάσω σε αυτό το επίπεδο λόγω και της δουλειάς μου και του χώρου που έχω, πιστεύω ότι έχω μείνει πίσω για μεγάλη κατηγορία όπως είναι η Γ΄ Εθνική. Δεν σου κρύβω, ότι με είχαν προσεγγίσει φέτος και από την Τριγλία μέσω του κ. Χαχολάκη όπου μου είχε πει, ότι η φιλοσοφία της ομάδας άλλαξε το καλοκαίρι και θέλουν να φέρουν πίσω τα δικά τους παιδιά, της Ραφήνας. Για να αγωνιστώ όμως τώρα σε ομάδα στην Γ’ Εθνική πρέπει να αφιερώσω περισσότερο χρόνο οπότε πέρα από το κίνητρο είναι και το οικονομικό που πρέπει να με καλύπτει ώστε να μπορώ να μειώσω την δουλειά μου ως γυμναστής και να αφοσιωθώ 100% στην ομάδα . Σίγουρα αν υπήρχε μία καλή πρόταση από ομάδα της συγκεκριμένης κατηγορίας θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά. Το θετικό βέβαια από την άλλη, είναι ότι στην Ελλάδα μπορείς να παίζεις ποδόσφαιρο μέχρι μια προχωρημένη ηλικία, οπότε νέος είμαι, μπορώ να καλύπτω την επιθυμία μου να αγωνίζομαι, για πολύ καιρό ακόμα. Την υγειά μου να έχω και όλα τ΄ άλλα θα έρθουν».

tami4

tami9_triglia

 

-Στα πιο προσωπικά, πως πήρες την απόφαση να παντρευτείς σε μια σχετικά μικρή ηλικία;

«Είχα στο μυαλό μου πάντα να κάνω οικογένεια νέος. Συγκατοικούσα ήδη με την κοπέλα μου κάποια χρόνια, περάσαμε και χαρές και λύπες μαζί,  οπότε πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε. Βοήθησαν και οι οικογένειες μας και μέσα σε τρεις μήνες διοργανώσαμε τον γάμο, ο οποίος έγινε σε κλειστό κύκλο».

-Σχεδιάζετε να προχωρήσετε και στον ερχομό ενός παιδιού;

«Έχουμε πει να μην βιαστούμε, να ζήσουμε κάποια χρόνια ως παντρεμένοι, να αφιερώσουμε χρόνο μεταξύ μας και όταν σταθεροποιηθούν και οι δουλειές να προχωρήσουμε και στο παιδί».

tami_27_kapela_organa

tami_24_gymnastirio_epathla

-Και για να κλείσουμε αυτή την ωραία κουβέντα που κάναμε και για να μάθει ο κόσμος που δεν σε ξέρει, ποιες υπηρεσίες μπορείς να προσφέρεις σε κάποιον που ενδιαφέρεται και θέλει να γυμναστεί;

«Εγώ αναλαμβάνω TRX training, cross training, προπόνηση με σταθμούς που περιλαμβάνει ασκήσεις με αντίσταση το βάρος του σώματος, power plate και άλλα εξαρτήματα, 45λεπτες προπονήσεις που δουλεύεις όλο το σώμα όπου μπορεί να ασχοληθεί κάποιος που δεν έχει αρκετό χρόνο για γυμναστική. Επίσης εκτός από τον χώρο μου μπορώ να αναλάβω και κάποιους και στους άλλους χώρους που εργάζομαι, μπορεί να με βρει κάποιος εκτός της Ραφήνας  στο Edumove, στο Ace Tennis Club και στο φυσικοθεραπευτήριο . Προσφέρω ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών από εκγύμναση, διατροφή και βιταμίνες».

tami3

tami8

tami13_ethnikosneasmakris

tami12_ethnikosneasmakris