Σοφία Μασούρη: Δερματολογικός καθαρισμός, γιατί ομορφιά σημαίνει καθαρό δέρμα

Αποχαιρετώντας σιγά σιγά το χειμώνα και το έντονο κρύο το δέρμα μας χρειάζεται εντατική φροντίδα και ενυδάτωση. Ο επαγγελματικός δερματολογικός καθαρισμός προσώπου είναι η αρχή όλων των αισθητικών θεραπειών. Καλό είναι να προηγείται της όποιας θεραπείας αποφασίσουμε να κάνουμε.

Στο δέρμα του προσώπου υπάρχουν άφθονοι σμηγματογόνοι αδένες που εκκρίνουν το σμήγμα, την ουσία εκείνη που διατηρεί την επιδερμίδα λιπαρή και ενυδατωμένη. Σε απλές περιπτώσεις ξεκινάμε με δερμοαπόξεση με διαμάντι που αφαιρεί όλα τα νεκρωμένα κύτταρα της επιδερμίδας

.Στη συνέχεια με ειδικό εργαλείο γίνεται καθαρισμός και μηχανική διάνοιξη όλων των φαγεσώρων (μαυράκια) που καθαρίζονται βαθιά. Με βάση την εμπειρία μας σε περιπτώσεις με μέτρια ή και βαριά ακμή ο καθαρισμός αυτός επιβάλλεται και επιταχύνει την γρήγορη ανταπόκριση στην θεραπεία αποφεύγοντας την δημιουργία ουλών και σημαδιών .

Η διαδικασία είναι απλή και συνήθως δεν χρειάζεται τοπική αναισθησία. Μετά τον καθαρισμό εφαρμόζεται μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης που καταπραΰνει το δέρμα. Στο τέλος το δέρμα είναι εμφανώς πιο λαμπερό και καθαρό οπότε και δίνουμε τις κατάλληλες οδηγίες για να διατηρήσουμε όσο μπορούμε αυτό το αποτέλεσμα .

Μην καλύπτετε το δέρμα σας, αποκαλύψτε την ομορφιά του και εμπιστευτείτε τον ειδικό δερματολόγο σας…

Μασούρη Σοφία
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, MD, PhD
Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης 7, Ραφήνα
http://holisticskincarecentre.gr/