Σοφία Μασούρη: Η μέθοδος PRP στην αισθητική δερματολογία

Η μεθόδους αυτή Platelet Rich Plasm έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος στο πρόσωπο , στο λαιμό, καθώς και στην αναζωογόνηση χεριών και ντεκολτέ.

Παρατηρούνται επίσης εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αποκατάσταση ουλών από ακμή και από τραύματα.

Γενικά, χρειάζονται 2-3 εφαρμογές της μεθόδου PRP και τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά τη θεραπεία, καθώς το πρόσωπο φαίνεται πολύ πιο νεανικό και λαμπερό.

Πως λειτουργεί το PRP;

Η μέθοδος PRP για την αναγέννηση του δέρματος χρησιμοποιεί τα αιμοπετάλια του. Τα αιμοπετάλια περιέχουν έτοιμες δεξαμενές αυξητικών παραγόντων. Οι αυξητικοί αυτοί παράγοντες επάγουν την παραγωγή του κολλαγόνου καθώς και την παραγωγή νέων τριχοειδών αγγείων, που τροφοδοτούν τα κύτταρα με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Κατά συνέπεια, όταν η θεραπεία εφαρμόζεται στο δέρμα, ενεργοποιείται η ανάπτυξη των κυττάρων και η παραγωγή του κολλαγόνου, με τελικό αποτέλεσμα τη βελτίωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας και την αύξηση της ικανότητας του δέρματος να διατηρεί τηνλάμψη και την σφριγηλότητα του.

Για τη διεξαγωγή της PRP μεθόδου, χρειάζεται να πάρουμε 10 αίματος από τον ασθενή, το οποίο είναι μία μικρή ποσότητα αίματος. Στη συνέχεια με ειδικό πρωτόκολλο πραγματοποιείται μία πρώτη φυγοκέντρηση σε ειδική συσκευή, ώστε να διαχωριστούν τα κύτταρα των λευκών και ερυθρών αιμοσφαιρίων από το πλάσμα, το οποίο είναι κίτρινο υγρό που περιέχει τα αιμοπετάλια.

Στη συνέχεια, με ειδική τεχνική φυγοκέντρησης μπορούμε να διαχωρίσουμε περαιτέρω το πλάσμα σε PRP (Platelet Rich Plasma – πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια) και PPP (Platelet Poor Plasma – πλάσμα φτωχό σε αιμοπετάλια).

Στη συνέχεια, έχοντας παραλάβει το PRP (Platelet Rich Plasma) εφαρμόζεται στην επιδερμίδα, είτε με ενέσιμη μεσοθεραπεία, είτε χωρίς ενέσεις με τη χρήση ειδικού skinpen .Οι αυξητικοί παράγοντες ενεργοποιούν τα βλαστοκύτταρα του δέρματος και τους ινοβλάστες, με αποτέλεσμα να παράγεται νέο κολλαγόνο και ελαστίνη από τα κύτταρα της επιδερμίδας.

Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται σε άτομα που για λόγους ιατρικούς όπως τα χρόνια νοσήματα ή αλλεργικό ιστορικό δεν μπορούν να υποβληθούν σε άλλες αισθητικές θεραπείες .

Το φθινόπωρο είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για να ανανεώσουμε το δέρμα μας και την όψη μας .Ρωτήστε μας για ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα για τις δικές σας ανάγκες.

Μασούρη Σοφία
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, MD, PhD
Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης 7, Ραφήνα
holisticskincarecentre.gr

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.