Σπ. Λουκάτος: “Οι Κυράδες της Μικράς Ασίας” είναι ένα δώρο για όλες τις γυναίκες

Το “Ημερολόγιο Καλοτυχίας 2022′ που γράφτηκε ως επί το πλείστον για τις δημότισες του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με καταγωγή από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας και θα δίνεται δωρεάν από τον Σύλλογο Τριγλιανών παρουσίασε χθες ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Σπύρος Λουκάτος. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του irafina.gr

Ο κ. Λουκάτος αφού ευχήθηκε κατ΄αρχάς για το 2022 να είναι μια χρονιά που θα απαλλαγούμε από την πανδημία και όλα τα προβλήματα που έχει επιφέρει στην χώρα μας, τόνισε πως η εκδήλωση αυτή ήταν προγραμματισμένη να γίνει τελείως διαφορετικά. Ανοιχτή στον κόσμο που να ερχόντουσαν εδώ και μαζί με τον Σύλλογο Τριγλιανών να μοιράζαμε εδώ αυτό το… “δωράκι” στις γυναίκες της περιοχής μας.

Δυστυχώς η πανδημία μας ανάγκασε να κάνουμε μια κλειστή εκδήλωση γι αυτό και αποτρέψαμε πολύ κόσμο να έρθει σήμερα εδώ, αφού πρώτο μέλημα του Δήμου και του ΔΟΠΑΠ είναι η προστασία των πολιτών. όλα τ΄άλλα έπονται. Εύχομαι λοιπόν να έρθουν καλύτερες μέρες.

Εδώ και αρκετούς μήνες είχαμε αρχίσει να σκεφτόμαστε καθότι η περιοχή μας είναι μια περιοχή προσφυγική ότι μπαίνουμε στο 2022 αμέσως μετά το 2021 όπου γιορτάσαμε τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, μπαίναμε σε μια χρονιά η οποία είναι σημαδιακή, αφού είναι ακριβώς 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή.

Έχουμε λοιπόν και την υποχρέωση και την θέληση να τιμήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο και όσο μας επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες απέναντι στον κόσμο που προήλθε από την Μικρασιατική καταστροφή και που ήρθε σ αυτή την περιοχή και της έδωσε ζωή, της έδωσε ζωντάνια και με τους κατοίκους που βρήκε εδώ αλλά και μ αυτούς που ήρθαν και συμπλήρωσαν το παζλ, έχει δημιουργηθεί αυτή η σύγχρονη Ραφήνα που  ζούμε σήμερα.

Ο Δήμαρχος μου είχε ζητήσει να σκεφτώ κάτι για να ξεκινήσουμε δυναμικά την χρονιά. Βρήκα από έναν εκδοτικό Οίκο, του οποίου οι ιδιοκτήτες είναι κάτοικοι της περιοχής μας αυτό εδώ το ημερολόγιο-λεύκωμα το οποίο λέγεται “Οι Κυράδες της Μικράς Ασίας” και συγγραφέας είναι η κα Φαφούτη Σάρα. Έχει συγκεντρώσει 24 ιστορίες γυναικών, είναι γυναίκες της διπλανής πόρτας, που ήταν από την Μικρά Ασία, ξεκινώντας από την Λωξάντρα την γητεύτρα έως την Ουρανία την κοκέτα. Υπάρχουν 24 ιστορίες, δύο σε κάθε μήνα και σίγουρα όσοι έχετε καταγωγή από την Μικρά Ασία θα αναγνωρίζετε την γιαγιά σας ή μια θείας σας, ακόμα και την μητέρα σας.

Ήταν κάτι πολύ συγκινητικό, εμένα προσωπικά με άγγιξε. Το πήγα στον Δήμαρχο, έδωσε αμέσως το “οκ” και στη συνέχεια μίλησα με τον Γιώργο τον Κική. Κι εκείνος με τη σειρά του μου είπε ότι του άρεσε πάρα πολύ αυτή η ιδέα, όπως άρεσε και στο ΔΣ των Τριγλιανών.

Αυτή λοιπόν ήταν η σκέψη μας, κι αυτό το ημερολόγιο-λεύκωμα ήταν το πρώτο πράγμα που κάναμε φέτος σαν ΔΟΠΑΠ και ευελπιστώ να πάμε καλά και να κάνουμε κι άλλα καλά πράγματα για τον τόπο μας”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.