Σπάτα: Επιστολή-καταγγελία για άμεσα μέτρα προστασίας στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής καθώς και σωματεία που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο Αθηνών, καταγγέλλουμε στο αρμόδιο υπουργείο σας ότι στο Αεροδρόμιο Αθηνών έναν εργασιακό χώρο με πολύ μεγάλη επικινδυνότητα για τη διασπορά της πανδημίας, σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων δεν προβαίνει σε προληπτικά τεστ για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία των εργαζομένων στο χώρο, καθώς απολυμάνσεις και τεστ ύστερα από επιβεβαιωμένα κρούσματα γίνονται με το σταγονόμετρο και αργοπορημένα.
Θεωρούμε απαράδεκτο γεγονός οι αρμόδιοι φορείς του υπουργείου να μην έχουν πραγματοποιήσει κανέναν έλεγχο και να μην έχουν επιβάλει στην εργοδοσία να λάβει τα απαραίτητα για την υγεία των εργαζομένων μέτρα.

Καλούμε έστω και τώρα το υπουργείο και οι μηχανισμοί ελέγχου για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων να πραγματοποιήσουν ελέγχους και να επιβάλλουν στην εργοδοσία να πάρει μέτρα για την υγεία όσων εργάζονται στο αεροδρόμιο Αθηνών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν.Γραμματέας
Μέντης Δαμασκηνός   Ζαρίφης Ελευθέριος

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.