Επιτήδειοι κατάφεραν να ανοίξουν θυρίδες ταχυδρομικών υπηρεσιών στα Σπάτα, αφαιρώντας όλα τα δέματα.
Το περιστατικό σημειώθηκε το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στον ΑΒ Βασιλόπουλο στα Σπάτα και το κατήγγειλαν κάτοικοι στα social media αλλά και στην αστυνομία.
Η εικόνα που αντίκρισαν οι πρώτοι που βρέθηκαν στο σημείο για να παραλάβουν δέματα και οι υπεύθυνοι της εταιρείας ήταν αποκαρδιωτική!
Θυρίδες ορθάνοιχτες, σπασμένοι μηχανισμοί και το εσωτερικό των Lockers εντελώς άδειο. Οι δράστες άρπαξαν αδιακρίτως δέματα και προσωπικά αντικείμενα που περίμεναν να παραληφθούν από τους νόμιμους κατόχους τους
Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση, ενώ οι κάτοικοι εκφράζουν ανησυχία για την ασφάλεια στην περιοχή
Σήμερα κάποιες από τις θυρίδες έχουν αποκατασταθεί ενώ πολλές από αυτές είναι ακόμα σπασμένες.
Σε περιπτώσεις όπου μια θυρίδα παραβιάζεται και το δέμα σας κάνει «φτερά», υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:
Επικοινωνία με την εταιρεία courier: Ενημερώστε άμεσα την εξυπηρέτηση πελατών της Box Now. Οι εταιρείες αυτές διαθέτουν πρωτόκολλα ασφάλειας και συστήματα αποζημίωσης για τέτοια περιστατικά.
Ενημέρωση του αποστολέα: Αν πρόκειται για αγορά από e-shop, ενημερώστε το κατάστημα. Πολλές φορές το κατάστημα αναλαμβάνει την επαναποστολή του προϊόντος ή την επιστροφή χρημάτων, διεκδικώντας το ίδιο την αποζημίωση από τη μεταφορική.
Προτίμηση σε ασφαλή σημεία: Όταν επιλέγετε locker, προτιμάτε σημεία που βρίσκονται σε καλά φωτισμένες περιοχές ή εντός καταστημάτων που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο (π.χ. πρατήρια καυσίμων 24/7).
















































