Σοφία Μασούρη: Η ψωρίαση είναι ένα δερματολογικό νόσημα που εμφανίζεται σε αγκώνες

Η ψωρίαση είναι ένα δερματολογικό νόσημα που εμφανίζεται σε αγκώνες /γόνατα αλλά και σε ολόκληρο το σώμα .Η γρήγορη έναρξη της θεραπείας σταματάει τις μόνιμες βλάβες της ψωρίασης.

Αν η ψωριασική αρθρίτιδα ,που συνπάρχει στου ψωριασικούς ασθενείς ,σε ποσοστό 30% δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση ή καταστροφή των αρθρώσεων και αναπηρία.
Επίσης ,παρατηρείται συχνά, ειδικά στους ασθενείς που πάσχουν από ψωρίαση, η συνύπαρξη μεταβολικού συνδρόμου (υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, υπερλιπιδαιμία και κοιλιακή παχυσαρκία).

Δείτε ακόμα:  Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στους θανάτους από ναρκωτικά

Σήμερα διαθέτουμε φάρμακα τέτοιας φαρμακοκινητικής δράσης που δεν επηρεάζουν το ήπαρ και τα νεφρά αλλά από την άλλη δίνουν στον ασθενή τη δυνατότητα να έχει ένα 100% καθαρό δέρμα ακόμα και στον πρώτο μήνα θεραπείας. Μην κρύβετε το δέρμα σας απλά δώστε του τη δυνατότητα να είναι πλέον καθαρό και χωρίς ψωρίαση .Φως στο δέρμα λοιπόν.

Η Δρ. Μασούρη έχει διατελέσει στέλεχος του ιατρείου ψωρίασης του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός για 10 έτη και στη συνέχεια ακαδημαϊκός υπότροφος στο αντίστοιχο ιατρείο στο νοσοκομείο Αττικό, έχει διαχειριστεί πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών με ήπια, μέτρια και σοβαρή ψωρίαση. Ως ένδειξη της εμπειρίας της σε αυτό το νόσημα, συμμετέχει σε νέες κλινικές μελέτες που αφορούν νέα φάρμακα στο πεδίο της ψωρίασης.

Δείτε ακόμα:  Οι πολιτικοί ζουν περισσότερο από τους απλούς πολίτες σύμφωνα με έρευνα

Μασούρη Σοφία
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, MD, PhD
Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης 7, Ραφήνα
http://holisticskincarecentre.gr/