Στήριξη Σπίρτζη στην Ένωση Γονέων Δήμου Αχαρνών για το ψήφισμα για τα περιστατικά εγκληματικότητας

Ανακοίνωση Χρήστου Σπίρτζη, υποψήφιου Βουλευτή Ανατολικής Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου και την προσωπική μου στήριξη στην Ένωση Γονέων Δήμου Αχαρνών και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων Αχαρνών για το ψήφισμα τους σε σχέση με τα αλλεπάλληλα περιστατικά εγκληματικής δραστηριότητας στο Μενίδι και την εύλογη αγωνία και ανασφάλεια που γεννάται σε μαθητές και γονείς.

Τα προβλήματα της κοινωνίας δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί, με φιέστες και επικοινωνιακούς τακτικισμούς. Απαιτούνται συγκεκριμένες δράσεις, σχέδιο και όραμα. Κυρίως όμως απαιτείται πολιτική βούληση και αποτελεσματικότητα για την εφαρμογή τους.

Δυστυχώς στο ζήτημα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας δεν έχει επιδειχθεί τίποτα από τα παραπάνω. Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ και όχι μόνο, η κατάσταση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, επιβαρύνθηκε σε πρωτοφανή βαθμό, πιο πολύ στην Ανατολική Αττική και ακόμη περισσότερο στον Δήμο Αχαρνών.

Αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξα η ομιλία μου στο Δήμο Αχαρνών να σχετίζεται με το μεγαλύτερο πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας, που είναι η μέγιστη έξαρση της εγκληματικότητας, καταθέτοντας συγκεκριμένο σχέδιο και τις προτάσεις μου, για στοχευμένες δράσεις και πολιτικές.

Ελπίζω η Δημοτική Αρχή να ανταποκριθεί στην απαίτηση της Ένωσης Γονέων και της κοινωνίας του Δήμου Αχαρνών, ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο στο οποίο να παραβρίσκονται και οι παρατάξεις που διεκδικούν την διοίκηση του δήμου με μοναδικό θέμα: « Εγκληματικότητα – Ασφάλεια της μαθητικής κοινότητας μέσα και έξω από τα σχολεία ».

Αναρτώ το ψήφισμα της Ένωσης, που κατά τη γνώμη μου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα από την κοινωνία των πολιτών, απαιτώντας δημόσιες τοποθετήσεις όλων.

Η πρόσκληση τους εστάλη σε όλα τα κόμματα, τους βουλευτές, τις δημοτικές παρατάξεις, τις αρχές και τους φορείς και αυτό αποδεικνύει ότι δρουν με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και όχι την εξυπηρέτηση μικροκομματικών και παραταξιακών σκοπιμοτήτων.

Συγχαρητήρια και πάλι στους Συλλόγους για την πρωτοβουλία.

Αγωνίζομαι και θα αγωνίζομαι δίπλα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και ανταποκρίνομαι να συμβάλω στο κάλεσμα τους για την υλοποίηση των εύλογων απαιτήσεων τους.