Σε κατάσταση κινητοποίησης τέθηκαν οι λιμενικές αρχές το μεσημέρι της Κυριακής, 22 Μαρτίου, μετά τον εντοπισμό πυρομαχικού υλικού σε πολυσύχναστο σημείο του Πόρτο Ράφτη.
Όλα ξεκίνησαν όταν ιδιώτης, που βρισκόταν στην περιοχή «Χαμολιά», παρατήρησε στον βυθό ένα αντικείμενο που προσομοίαζε με βλήμα όλμου. Το εύρημα εντοπίστηκε σε μικρή απόσταση από την ακτή και σε ελάχιστο βάθος δίπλα σε βραχώδες σημείο, γεγονός που προκάλεσε την άμεση ανησυχία των παρευρισκόμενων.
Η ανακοίνωση του λιμενικού αναφέρει:
Τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής (22/3), ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Μαρκόπουλου, από ιδιώτη για τον εντοπισμό αντικειμένου που προσομοιάζει με βλήμα όλμου, εντός της θάλασσας και σε απόσταση λίγων μέτρων από βραχώδη περιοχή, στη θαλάσσια περιοχή «Χαμολιάς» στο Πόρτο Ράφτη Αττικής.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Μαρκόπουλου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, που διενεργεί την προανάκριση, τοποθετήθηκε σήμανση στην περιοχή, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.
















































