Ταξί: Νέα απεργία – Τραβούν χειρόφρενο για 48 ώρες!

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι οδηγοί ταξί απαιτώντας την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση. Ειδικότερα, μετά την πολύωρη στάση εργασίας και την 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) εξήγγειλε νέα 48ωρη αυτή τη φορά κινητοποίηση για την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου, με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ προέκρινε την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων και προκήρυξε για τις 5 και 6 Δεκεμβρίου 48ωρη απεργία «εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων αυτοκινητιστών για την φοροληστρική επίθεση της κυβέρνησης».

Το ΣΑΤΑ σημειώνει πως «το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδίασε τον εργασιακό θάνατο χιλιάδων επαγγελματιών, μεταξύ αυτών και των αυτοκινητιστών ταξί». Προσθέτει ότι το ταξί κινδυνεύει με αφανισμό και πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι αυτοκινητιστές να εξοντωθούν οικονομικά και να αναγκαστούν να παραδώσουν τις άδειές τους σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΣΑΤΑ, στόχος της κυβέρνησης είναι:

Η εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.
Η υπαλληλοποίηση 750.000 ανθρώπων που θα στελεχώσουν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και πολυεθνικές.
Η παροχή νέων φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο (μείωση των συντελεστών στους φόρους συγκέντρωσης κεφαλαίου και πώλησης εισηγμένων μετοχών) τα οποία προβλέπονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Για τους λόγους αυτούς το ΣΑΤΑ διεκδικεί την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου, την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Η απεργία αφορά τα ταξί της Αθήνας. Ωστόσο αναμένεται και η απόφαση της Ομοσπονδίας, η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.