Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν το πρωί της Παρασκευής σε πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το Μόναχο, όταν, σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών, σημειώθηκε σοβαρό περιστατικό με παράθυρο του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτιδας, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει παράθυρο του αεροσκάφους, προκαλώντας αναστάτωση στην καμπίνα. Όπως ανέφερε, ακολούθησε αποσυμπίεση, ενώ ενεργοποιήθηκαν οι μάσκες οξυγόνου και επιβάτες προσπάθησαν να συγκρατήσουν τον άνθρωπο που καθόταν δίπλα στο συγκεκριμένο παράθυρο.
Αναγκαστική επιστροφή στη Θεσσαλονίκη
Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους αποφάσισε άμεσα να αλλάξει πορεία και να επιστρέψει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια. Οι επιβάτες παρέμειναν στον χώρο του αεροδρομίου μετά την προσγείωση.
Ένας τραυματίας στο ΑΧΕΠΑ
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο επιβάτης που καθόταν δίπλα στο παράθυρο που υπέστη ζημιά τραυματίστηκε ελαφρά, φέροντας κάκωση στον αυχένα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε από το αεροδρόμιο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για προληπτικές εξετάσεις. Πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για αλλοδαπό επιβάτη.
Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό διερευνώνται, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τα αίτια της ζημιάς στο αεροσκάφος.
Η αεροπορική εταιρεία αναφέρει, στη σχετική ανακοίνωση ότι η «πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη προς το Μέμινγκεν, το πρωί της Παρασκευής (10 Ιουλίου), επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη λίγο μετά την απογείωση, όταν ένα παράθυρο επιβάτη αποκολλήθηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης».
«Το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά και οι επιβάτες επέστρεψαν στον τερματικό σταθμό. Ένας επιβάτης ζήτησε και έλαβε ιατρική βοήθεια στο έδαφος, στη Θεσσαλονίκη» σημειώνει.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η καθυστέρηση, διατέθηκε αεροσκάφος αντικατάστασης για τη μεταφορά των επιβατών στο Μέμινγκεν, το οποίο αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη στις 9:35 τοπική ώρα σήμερα το πρωί».
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ


















































