Θύμα απάτης μέσω αγγελίας ένας 43χρονος – Του πήραν 30.000 ευρώ

Πληθαίνουν οι απάτες εξαπάτησης πολιτών μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων με τη διαδικασία «ψαρέματος», τα λεγόμενα «phishing».

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, μία νέα υπόθεση απάτης μέσω του διαδικτύου με θύμα έναν 43χρονο Έλληνα από τον οποίο ο δράστης κατάφερε να του αποσπάσει το ποσό των 29.992 ευρώ ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

O δράστης χρησιμοποιώντας ψευδές ονοματεπώνυμο και ισχυριζόμενος ότι είναι κάτοικος Αθηνών και συγκεκριμένα Κηφισιάς παρουσιάστηκε τηλεφωνικώς ως υποψήφιος αγοραστής αντλίας νερού την οποία ο παθών είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα αγοραπωλησιών και κατάφερε να του αποσπάσει τμηματικά το ποσό των 29.992 ευρώ.

Ειδικότερα, την 6η Ιουνίου 2021 ο δράστης, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το θύμα κατάφερε με το πρόσχημα της αγοραπωλησίας να του αποσπάσει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εξαψήφιο κωδικό επιβεβαίωσης εγκατάστασης της εφαρμογής «VIBER» σε άλλη συσκευή καθώς και τον αριθμό της χρεωστικής του κάρτας η οποία συνδέεται σε λογαριασμό που διατηρεί στην τράπεζα.

Δείτε ακόμα:  Σοκ με τον αιφνίδιο θάνατο 15χρονου μαθητή

Ακολούθως, ο δράστης χρησιμοποιώντας τα ανωτέρω προσωπικά στοιχεία και τον αριθμό της χρεωστικής κάρτας, δημιούργησε λογαριασμό ηλεκτρονικής Τραπεζικής στον οποίο συνδέεται ο τραπεζικός λογαριασμός και με το πρόσχημα της ολοκλήρωσης της υποτιθέμενης αγοραπωλησίας, απέσπασε από το θύμα 9 κωδικούς συναλλαγής μίας χρήσης.

Εν συνεχεία μέσω ισάριθμων τραπεζικών συναλλαγών μετέφερε το χρηματικό ποσό των 29.992 ευρώ σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς.