Τι είναι η Θερμομόνωση ταράτσας

θερμομόνωση ταράτσας ή Θερμική μόνωση ταράτσας, χαρακτηρίζεται γενικά οποιοδήποτε μέτρο που λαμβάνεται για τη μείωση της μεταφοράς θερμότητας (η θερμικής ενέργειας) μεταξύ αντικειμένων σε θερμική επαφή (αγώγιμη), ή από θερμική ακτινοβολία.

Η Θερμική μόνωση μπορεί να αφορά αντικείμενα π.χ. ενδύματα, αγωγούς, φούρνους, λέβητες κ.λπ., ή (κυρίως) χώρους π.χ. κτίρια, βιομηχανικοί χώροι, μεγάλοι ψυκτικοί θάλαμοι κ.λπ.

Υλικά για θερμομόνωση ταράτσας

Η θερμική μόνωση ταράτσας επιτυγχάνεται με διάφορες μεθόδους ή διαδικασίες, καθώς και με προσθήκη (επένδυση, στρώση κ.λπ.) κατάλληλων αντικειμένων και υλικών καλούμενα θερμομονωτικά υλικά.

Σημαντικότεροι λόγοι που επιβάλουν θερμομόνωση είναι τόσο η εξοικονόμηση ενέργειας (ηλεκτρικού, καυσίμων κ.λπ) όσο και η προστασία των εργαζομένων ή διακινουμένων πλησίον θερμικών πηγών από κίνδυνο ατυχημάτων, εγκαυμάτων κ.λπ. μέχρι και της άνετης συνεχούς παραμονής τους, όπως π.χ. σε κτίρια, μέσα μεταφοράς κ.λπ.

Δείτε ακόμα:  Ο Σαραγούδας ψήνει και... έρχεται και στο σπίτι σας

Η θερμομόνωση στην Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει ήδη συμμορφωθεί με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και έχει δημιουργηθεί ο ΚΕΝΑΚ (κανονισμός ενεργειακής απόδοσης κτιρίων) ο όποιος προβλέπει τις ανάλογες θερμομονώσεις και τα συγκεκριμένα πάχη ανάλογα με την γεωγραφική θέση που βρίσκει το κάθε κτίριο ώστε να επιτευχθεί η μεγίστη μείωση της κατανάλωσης ενεργείας.

Ενεργειακή Ταυτότητα Κτιρίων

Επίσης ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ότι το κάθε κτίριο θα πρέπει να έχει δικό του πιστοποιητικό ενεργειακής ταυτότητας στο όποιο θα αναφέρεται με κάθε λεπτομέρεια η ενεργειακή κλάση του κτιρίου δηλαδή ποσά kWενέργεια καταναλώνει για κάθε 1m2 για ψύξη θέρμανση φωτισμό και άλλες μορφές ενέργειας , ώστε ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος να έχει ανά πάσα στιγμή πληροφορίες για το συγκεκριμένο ακίνητο που ίσως ενδιαφέρεται σε αγορά του ή ενοικίαση.

Δείτε ακόμα:  Γλίτωσε από τροχαίο και σκοτώθηκε 25 μέρες αργότερα πέφτοντας από ταράτσα!

Πρόγραμμα Εξοικονομώ για θερμομόνωση

Παράλληλα το ελληνικό κράτος δίνει την δυνατότητα σε κάθε Έλληνα πολίτη μέσω του προγράμματος εξοικονομώ κατ οίκον και άλλων επιδοτουμένων προγραμμάτων να προβούν στις ανάλογες ενεργειακές αναβαθμίσεις , πχ κουφώματα – μονώσεις – ηλιακός θερμοσίφωνας κ.α.) και με αυτό τον τρόπο να βελτιωθεί η ενεργειακή κλάση του κτιρίου.

Πλεονεκτήματα των λύσεων Θερμομόνωσης

Η εξιλασμένη ή διογκωμένη πολυστερίνη είναι υλικά αφρώδες με σχεδόν μηχανική απορρόφηση νερού. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η σταθερή θερμομονωτική ιδιότητα τους για παρά πολλά χρόνια

Δείτε ακόμα:  Νέες αφίξεις και φαντασμαγορικός στολισμός στο μαγαζί του Μάριου Γκούμα

Λόγο της εδικής του σύνθεσης, με τις διογκωμένες κυψελίδες, επιτυγχάνεται η διαπνοή της τοιχοποιίας που είναι πολύ σημαντικός παράγοντας επιτυχίας.

Υπολογισμός Κόστους

Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να πάρετε άμεσα μια εκτίμηση κόστους θερμομόνωσης ΕΔΩ