Timothy’s Family: 4ήμερη Εορταστική Εκδρομή την πρωτοχρονιά

1η Ημέρα: Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Μεσολόγγι – Άρτα! Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για την Άρτα, με ενδιάμεση στάση για καφέ. Θα πραγματοποιήσουμε μια στάση στο Μεσολόγγι, μια πόλη ηρώων, πηγή έμπνευσης για τον διάσημο Φιλέλληνα Λόρδο Βύρωνα και τον εθνικό ποιητή της Ελλάδας Διονύσιο Σολωμό.

Εκεί θα επισκεφτούμε τον Κήπο των Ηρώων. Οι μορφές των ηρώων της θρυλικής εξόδου και όχι μόνο, αποτυπώνονται σε προτομές και αγάλματα που αποτελούν ταυτόχρονα και μοναδικά έργα τέχνης. Ο Κήπος των Ηρώων έγινε με εντολή του Καποδίστρια τον Μάιο του 1829 και στο κεντρικότερο σημείο του δεσπόζει ένας τύμβος Μυκηναϊκού τύπου, μέσα στον οποίο τοποθετήθηκαν τα οστά των ηρώων της Εξόδου. Αναχώρηση και στάση με ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό φαγητό και στη συνέχεια, άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Άρτα. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Ιωάννινα (Ξενάγηση Πόλης) – Μουσείο Αργυροτεχνίας

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τα Ιωάννινα. Θα επισκεφτούμε το νησάκι με βαρκάκια (έξοδα ατομικά). Περίπατος στον γραφικότατο οικισμό και επίσκεψη στο σπίτι/Μουσείο του Αλή Πασά όπου θα δούμε τον οντά με τις τρύπες των πυροβόλων όπλων που σκότωσαν τον Αλή. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το κάστρο που κτίστηκε στα χρόνια του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού, το οποίο την εποχή του Αλή Πασά ήταν το διοικητικό κέντρο όλης της περιφέρειας των Ιωαννίνων. Στο χώρο του θα θαυμάσουμε το Σουφαρί Σεράι, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν – σήμερα Εθνογραφικό μουσείο – τα μαγειρεία στη ακρόπολη του Ιτς Καλέ, το Βυζαντινό μουσείο αλλά και το νέο (2016) εκπληκτικό Μουσείο Αργυροτεχνίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί εορταστικό Ρεβεγιόν με συνοδεία ορχήστρας μουσικής. Πλούσια εδέσματα, τραγούδι και χορός. Διανυκτέρευση.

Καλή Χρονιά!

Ευτυχισμένο το 2019!

3η Ημέρα: Τζουμέρκα – Μονή Κηπίνας – Πράμαντα – Άγναντα – Σπήλαιο Ανεμότρυπας

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τα πανέμορφα Τζουμέρκα, ένα φυσικό τοπίο, όπου συνυπάρχουν αρμονικά οι ορεινοί όγκοι, με την πλούσια βλάστηση και το υγρό στοιχείο. Πρώτη στάση μας (καιρού επιτρέποντος) η Μονή Κηπίνας, η οποία βρίσκεται χτισμένη μέσα σε βράχο και η εντυπωσιακή κατασκευή της προκαλεί δέος. Στην πορεία θα επισκεφτούμε τα Πράμαντα, οικισμός, αμφιθεατρικά χτισμένος σε υψόμετρο 840μ. στους πρόποδες της Στρογγούλας, ίσως της πιο επιβλητικής κορυφής των πολυτραγουδισμένων Τζουμέρκων. Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε το σπήλαιο «Ανεμότρυπα». Μοναδικά σμιλευμένοι χρωματιστοί σταλαγμίτες και τρεις λιμνούλες σε αποχρώσεις του γκρι, του ορείχαλκου και του άσπρου, που έχουν σχηματιστεί με την πάροδο των χρόνων, συνθέτουν ένα ονειρικό περιβάλλον φανταστικών προσώπων και αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα στο κεφαλοχώρι και στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε για να συναντήσουμε τα Άγναντα, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και περίπατο σε ένα τοπίο που κύριο χαρακτηριστικό του είναι η πλουσιότατη βλάστηση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Άρτα – Πρέβεζα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Πρέβεζα, όπου θα σταματήσουμε για να δούμε την πόλη. Στη συνέχεια, θα διασχίσουμε το Άκτιο και θα καταλήξουμε στην Πλαγιά Κόνιτσας και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό φαγητό. Είναι ένα σύγχρονο μικρό χωριό σε μια κατάφυτη πλάγια, με ωραία νεόκτιστα σπίτια και αυλές γεμάτες λουλούδια, κληματαριές και οπωροφόρα. Το χωριό δημιουργήθηκε το 1970. Αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Αναχώρηση:
Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018
4 ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 265€
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 345€

Περιλαμβάνονται

 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελές ιδιόκτητα πούλμαν.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Άρτα, στο ξενοδοχείο Byzantino Hotel 4* με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
 • Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική στο χώρο του ξενοδοχείου.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Timothy’s Family
DREAMS GIVE WINGS TRAVEL
Γραφείο Γενικού Τουρισμού
Ελευθερίου Βενιζέλου 14,
Νέα Μάκρη – 19005
Τηλ: 22940 97576, 22940 92576
Fax: 22940 90327
E-mail: info@timothysfamily.com

Διαβάστε επίσης