Timothy’s Family: Κοπή Πίτας 2020 – 3ήμερη Εκδρομή ​Ιωάννινα, Μέτσοβο, Μονοδένδρι

1η Ημέρα (17/01/20): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Νησάκι Κυρά Φροσύνης – Κάστρο Ιωαννίνων! Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ στα Καμένα Βούρλα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην πόλη των Ιωαννίνων.

Προαιρετικά μπορείτε να επισκεφθείτε το Νησάκι της Κυρά Φροσύνης, γραφικό οικισμό με πετρόχτιστα σπίτια και λιθόστρωτα σοκάκια. Αξίζει να επισκεφθείτε το Μουσείο – Σπίτι του Αλή Πασά, όπου υπάρχει ο οντάς (δωμάτιο) του Πασά και οι τρύπες στο πάτωμα (από τις σφαίρες που τον σκότωσαν),τοπικές ενδυμασίες,όπως και προσωπικά αντικείμενα του Αλή Πασά και της Κυρά Φροσύνης. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος στην πόλη των Ιωαννίνων, για να επισκεφθούμε το κάστρο και για περιήγηση. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα (18/01/20): Μουσείο Αργυροτεχνίας – Σπήλαιο Περάματος – Μονοδένδρι

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για να επισκεφθούμε το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων. Σκοπός του είναι η διάσωση της γνώσης για την ηπειρώτικη αργυροτεχνία και η διάχυση της πληροφορίας γύρω από την τεχνολογία της στο ευρύ κοινό. Επίσης, η σύνδεση αυτής της τεχνολογίας με τα κοινωνικά δεδομένα της εποχής γύρω από τα οποία αυτή αναπτύχθηκε και άκμασε. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε το Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων, το πρώτο στην Ελλάδα σπήλαιο, όσον αφορά τις εντυπώσεις που αποκομίζει κανείς, το μέγεθος και την σπανιότητά του. Σε αυτό βρέθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα απολιθώματα οστά και δόντια της Σπηλαίας Άρκτου. Είναι από τα κορυφαία Σπήλαιο παγκοσμίως και το φιλοτέχνησε η φύση στα σπλάχνα του Λόφου Γκορίτσα, σε ένα τριώροφο παλάτι πριν 1.500.000 χρόνια. Τα εκθέματα που παρουσιάζονται είναι από τα πλουσιότερα μιας και σε άλλα σπήλαια φτιάχνονται 6-10 είδη σταλακτικών και σταλαγμιτών, ενώ στο Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων φτάνουν τα δεκαεννιά. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Μονοδένδρι και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση για την Κοπή Πίτας της Εταιρείας μας, με ζωντανή μουσική, χορό και διασκέδαση (απεριόριστη κατανάλωση κρασιού και αναψυκτικών έως τις 23.00). Πλούσια δώρα για τους τυχερούς που θα κερδίσουν το φλουρί. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα (19/01/20): Ιερά Μονή Τσούκας – Μέτσοβο – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για την Ιερά Μονή Τσούκας. Σύμφωνα με την παράδοση το μοναστήρι ιδρύθηκε στα 1190 από τον αυτοκράτορα Ισαάκιο Β’ Άγγελο, καταστράφηκε το 1736 και ανακαινίσθηκε το 1779.Πήρε το όνομά της από την κορυφή του λόφου που είναι χτισμένη, καθώς «Τσιούκα Ανάλτα» στα βλάχικα σημαίνει «υψηλή κορυφή». Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε το γραφικό Μέτσοβο, όπου θα έχουμε χρόνο για μεσημεριανό φαγητό και περιήγηση. Το Μέτσοβο έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός και έχει πολλά διατηρητέα μνημεία. Σύμφωνα με μια από τις πολλές απόψεις,το όνομα του χωριού σημαίνει στα σλάβικα «το χωριό της αρκούδας». Αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Αναχώρηση:
Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020
3 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 165 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 225 €

Περιλαμβάνονται

 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στα Ιωάννινα, στο ξενοδοχείο Epirus Palace 5* – epiruspalace.gr.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
 • Δεξίωση για την Κοπή Πίτας της Εταιρείας μας, με ζωντανή μουσική και πολύ χορό (απεριόριστη κατανάλωση κρασιού και αναψυκτικών έως τις 23.00).
 • Πλούσια δώρα – εκδρομές για τους συμμετέχοντες, στη δεξίωση Κοπής Πίτας της Εταιρείας μας (1 φλουρί ανά πούλμαν).
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 4,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Η μετάβαση με τα καραβάκια στο νησί της Κυρά Φροσύνης.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Timothy’s Family
DREAMS GIVE WINGS TRAVEL
Γραφείο Γενικού Τουρισμού
Ελευθερίου Βενιζέλου 14,
Νέα Μάκρη – 19005
Τηλ: 22940 97576, 22940 92576
Fax: 22940 90327
E-mail: info@timothysfamily.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.