Το παιδί μου δεν βάζει μάσκα στο σχολείο! Να τον μαστιγώσω δημοσίως;

Ζούμε στην χώρα του παραλόγου ή εμένα μου φαίνεται; Με όλα αυτά πάντως που ακούω και μαθαίνω, κάθε μέρα σχεδόν, από την Υπουργό Παιδείας, τους λοιμωξιολόγους, καθηγητάδες, επίκουρους και ειδικούς (με ή χωρίς εισαγωγικά), θα μου στρίψει.

Μήπως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κατ΄αρχήν. πότε κυκλοφορεί αυτός ο κορονοϊός για να ξέρουμε κι εμείς οι πτωχοί τω πνεύματι, αν θα φοράμε μάσκα ή όχι; Μετά τα μεσάνυχτα, πριν τις 12, μέσα στα σούπερ μάρκετ, έξω στα φαγάδικα, σε ποιες πόλεις, ποια νησιά, ποια καράβια, μέσα στην τάξη, έξω στο διάλειμμα, όταν χτυπάει το κουδούνι, όταν βήχει ο δάσκαλος, στο προαύλιο, στις τουαλέτες ή στην κοπάνα;

Και επίσης ένα κρίσιμο ερώτημα: Γιατί να γυρίσω από τις διακοπές μου ντε και καλά μέχρι τις 31 Αυγούστου; Επειδή το λέει η κυρία Κεραμέως, ο κύριος Τσιόδρας, το πρωτόκολλο, ποιος; Μήπως έχει ακουστά για ένα μαύρο χειμώνα,  μια γκρίζα άνοιξη, και για καλοκαίρι άστα να πάνε;

Να ξεκαθαρίσω: Δεν ανήκω σε καμιά ομάδα που λέγεται ή αυτοπροσδιορίζεται «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»!!! Ξηγημένοι; Και στην ύπαρξη του ιού πιστεύουμε οι περισσότεροι, και υπακούσαμε μένοντας σπίτι κλεισμένοι, σαν καλά παιδιά και συνεχίζουμε να προσέχουμε.

Το ότι θα άνοιγαν τα σχολεία κάποια στιγμή ήταν δεδομένο πριν κλείσουν για το σχολικό έτος 2019-20. Ναι, τότε που κανένας δεν κατάλαβε γιατί τα άνοιξαν, που πήγαιναν εκ περιδρομής, που κινδύνευαν όταν πήγαιναν οι μισοί και τώρα δεν κινδυνεύουν που πάνε όλα μαζί. Το υπουργείο Παιδείας είχε σχεδόν πέντε μήνες να προετοιμάσει ένα σχέδιο δράσης για την νέα σχολική χρονιά, αμέσως μετά από ένα καλοκαίρι με αντικρουόμενα μέτρα όσων αφορά τον τουρισμό και τις επιπτώσεις του, για την επανεμφάνιση του ιού με αυξημένα κρούσματα. Την άνοιξη έκλεισαν τα σχολεία γιατί τα παιδιά διασπείρουν τον ιό ευκολότερα από όλους μας και γιατί τα σχολεία αποτελούν το κυριότερο μέσον γρήγορης μετάδοσης. Επιπλέον για να προστατευθούν οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Έπαψαν πλέον όλοι αυτοί οι λόγοι να αποτελούν απειλή;

Δείτε ακόμα:  Eιδικά θερμόμετρα υψηλής ακρίβειας & με άμεση ανταπόκριση, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας! (φωτό)

Γιατί ψηφίστηκε εν μέσω πανδημίας η αύξηση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις την ίδια στιγμή που φώναζαν για αποστάσεις; Γιατί δεν μερίμνησε το κράτος να βρει κονδύλια για να προσληφθούν δάσκαλοι καθηγητές, να βρεθούν χώροι για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών; Να βάλουν plexiglass στα θρανία; Αυτά μάλλον θέλουν δουλειά και χρήμα για να γίνουν οπότε ας πάμε στα… εύκολα.

«Η μάσκα είναι υποχρεωτική. Όποιος έρθει χωρίς μάσκα στο σχολείο, δεν θα μπορεί να μπαίνει. Δεν θα μπορεί να συμμετέχει στο μάθημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα» είπε η Νίκη Κεραμέως και όταν ρωτήθηκε αν στους γονείς που μπορεί να μην αφήνουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκα στο σχολείο απάντησε πως «σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται. Δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα», είπε η κυρία Υπουργός!!!

Δείτε ακόμα:  Βανδαλισμοί στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης (φωτό)

Δώστε στα παιδιά σας από μια μάσκα από τις 08.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα που είναι τα ολοήμερα, απειλήστε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, κάντε το σχολείο μισητό ειδικά για τα παιδάκια που ξεκινούν τώρα και θα έχετε πετύχει. Τι να κάνει ο γονιός, να τον μαστιγώσει στην κεντρική πλατεία; Να διωχθεί με κλοτσιές από την τάξη; Να λιθοβοληθεί ή να τιμωρηθεί για παραδειγματισμό.

Ευχή και ελπίδα: Η  κακή χρήση μάσκας που βλέπω στους περισσότερους ενήλικες να μην γίνει από τα παιδιά γιατί όπως κάποιοι ειδικοί λένε μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η αδυναμία των πολιτικών να αναλάβουν τις ευθύνες τους, μεταθέτοντας τες σε παιδιά γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα είναι απαράδεκτο.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: “Τσίμπησαν” 19χρονο με ναρκωτικά πριν… “σαλπάρει” για Κυκλάδες (φωτό)

“Τα σχολεία μας δεν έχουν μεγάλες αίθουσες που τα παιδιά ακόμα και αν είναι 25 να καθίσουν σε αποστάσεις, να είναι σε καλό περιβάλλον, να έχουν και τέταρτη και πέμπτη μάσκα αν χρειαστεί στη διάθεσή τους. Ο συνωστισμός μέσα στην αίθουσα επί τέσσερις – πέντε ώρες δημιουργεί τεράστιο κίνδυνο… Έπρεπε να είχαν κινητοποιηθεί οι δήμοι σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων να βρουν κτίρια, και υπάρχουν κτίρια”. Αυτά λέει η κυρία Λινού, η γνωστή καταξιωμένη καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ. Οι “ειδικοί” αυτά τα σκέφτηκαν;

Και στην τελική αφού όλα πήγαν καλά, μήπως τσάμπα κλειδωθήκαμε μέσα, αφού τώρα ο κίνδυνος είναι υπερδιπλάσιος μιας και είχαν την φαεινή ιδέα να ανοίξουν τα σύνορα;

Άνοιξαν τα σύνορα και μας κλείνουν μέσα με τοπικά λοκ ντάουν, κατέβασμα τα ρολά μετά τα μεσάνυχτα, μάσκα παντού, παραγγελίες για φαγητό μέχρι τις δέκα και μισή, όχι συναθροίσεις, όχι παρεούλες, όχι φωνές και διαμαρτυρίες, όχι στην πολυφωνία, ναι στα συστημικά κανάλια, ναι στην τρομοκρατία, κάτω το κεφάλι, μέσα όλοι.

Ήδη μας προετοιμάζουν για ένα δύσκολο χειμώνα, με δεύτερο ή τρίτο (;) κύμα κορονοϊού, και όλα τα σχετικά. Μασκοφόροι όλης της Ελλάδος ενωθείτε και κάντε υπομονή!