Το πιο παράξενο σπίτι της Ανατολικής Αττικής βρίσκεται στη Ραφήνα! (φωτό)

Στη Ραφήνα, είμαστε σχεδόν σίγουροι, πως βρίσκεται το πιο παράξενο σπίτι αν όχι ολόκληρης της Ανατολικής Αττικής, τουλάχιστον της ευρύτερης περιοχής

Το σπίτι, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, βρίσκεται επί της οδού Προύσης, με καταπληκτική θέα προς το Νότιο Ευβοϊκό, ενώ η είσοδος του είναι από την οδό Στρ. Καν. Δεληγιάννη πάνω από το Μπλε Λιμανάκι Ραφήνας

Δεν είναι η πρώτη φορά που μέσω της δικιάς μας ιστοσελίδας κάνει την εμφάνιση του στο internet, αφού πριν από λίγα χρόνια μία ομάδα ατόμων αποφάσισε να καταγράψει κατασκευές που «βγάζουν μάτι» και να τις δημοσιοποιήσει μέσα από την σελίδα της στο Facebook που ονομάζεται Biennale Αυθαιρέτων.

Σε αυτή την σελίδα ο τίτλος με τον οποίο εμφανίζεται, το όντως περίεργο αυτό σπίτι που βρίσκεται στη Ραφήνα, είναι «Το σπίτι του Ε.Τ» μιας και όπως μπορείτε να δείτε από τις εικόνες παραπέμπει σε εξωγήινη κατασκευή.

Εγώ προσωπικά όταν το ανακάλυψα σε νεαρή ηλικία μέσω ενός συμμαθητή μου που έμενε στην γειτονιά, το έμαθα σαν το UFO του Κοντέλλα, μιας και εκείνος μας πήγε για πρώτη φορά εκεί και από τότε έμελλε να του δώσουμε αυτό το όνομα τιμής ένεκεν.

Σαν κατασκευή θυμίζει όντως εξωγήινο κατασκεύασμα, όμως μια κοντινή ματιά από την πίσω πλευρά του, περνώντας την εντυπωσιακή είσοδο του, γίνεται ξεκάθαρο ότι πρόκειται για γήινο κατασκεύασμα και μάλιστα φέρνει και την υπογραφή των δημιουργών.

Σύμφωνα με την πέτρινη πινακίδα το σπίτι αυτό είναι, ή ήταν , ιδιοκτησίας του Ι. Νικολαϊδη, ενώ για την δημιουργία του συνεργάστηκε και ο Δ. Νικολαϊδης.

 

Η κατασκευή είναι προσεγμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια ενώ αυτό που ξεχωρίζει είναι ο τελευταίος όροφος που μοιάζει με κεφάλι εξωγήινου.

Το σπίτι δεν φαίνεται να ολοκληρώθηκε ποτέ, και οι φθορές που έχει δημιουργήσει ο χρόνος είναι κάτι περισσότερο από εμφανής.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.