«Το βιβλιοπωλείο της κυρίας Γκριν» στο Σινέ Αελλώ

Αγγλία 1959. Μια νεαρή γυναίκα αποφασίζει, παρά την αντίθεση των κατοίκων, να ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο σε μια μικρή επαρχιακή πόλη.

Μια απόφασή που θα εξελιχθεί σε πολιτικό ναρκοπέδιο, με τους περισσότερους να βλέπουν στο πρόσωπό της έναν ανεπιθύμητο εχθρό. Εκθέτοντας τους κατοίκους σε ριζοσπαστικά αριστουργήματα της εποχής, όπως η «Λολίτα» του Ναμπόκοφ και το «Φαρενάιτ 451» του Ρέι Μπράντμπερι, προετοιμάζει το έδαφος της αφύπνισης για τη συντηρητική αυτή πόλη. Βασισμένο στο best-seller της Πενέλοπε Φιτζέραλντ.

Τρία βραβεία Γκόγια (Καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και διασκευασμένου σεναρίου) για τη νέα ταινία της Ιζαμπέλ Κοϊξέ που βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ της Πενέλοπε Φιτζέραλντ. Η αφύπνιση τη συντηρητικής κοινωνία μέσω της ανάγνωσης του κατάλληλου βιβλίου, το όραμα μιας μαχητικής γυναίκας που πάει κόντρα σε όλους έχοντας ως πυξίδα στο δρόμο της το δίκαιο και την ελπίδα και, κυρίως, το δικαίωμα στην ελευθερία είναι οι βασικοί πυλώνες του έργου.

Διατηρώντας μια δυναμική ματιά σε όλο το βίο της ηρωίδας της (μια υπέροχη Έμιλι Μόρτιμερ στο ρόλο) η ισπανίδα Κοϊξέ κλιμακώνει στρωτά, με φιλοσοφικό και πνευματικό βάθος αλλά και μια αδιόρατη μελαγχολία την ιστορία της. Στέκοντας περισσότερη ώρα στα σημεία-κλειδιά ρισκάρει να «ντύσει» την ταινία της με ένα απρόσκλητο διδακτισμό που περικλείει έννοιες που άπτονται του φεμινισμού, της καθοδήγησης και του πολιτικού μηνύματος.

Από ΠΕΜΠΤΗ 9 Έως ΚΥΡΙΑΚΗ 12 Αυγούστου

Σκηνοθεσία: Ιζαμπέλ Κοϊξέ.
Πρωταγωνιστούν: Έμιλι Μόρτιμερ, Μπιλ Νάι, Πατρίτσια
Κλάρκσον.
Διάρκεια: 113 λεπτά
Ώρα έναρξης: 21.00 & 23.00 (Δυο προβολές)

Cine ΑΕΛΛΩ Digital Cinema
Ελ. Βενιζέλου 12, Ραφήνα
Τηλ.: 22940 23420

Διαβάστε επίσης