Τοξικότητα: Το σύνθημα των αποτυχημένων

Κατά την διάρκεια του τελικού του Euro, μεταξύ Αγγλίας και Ιταλίας στην διαδικασία των πέναλτι, από μεριάς του αγγλικού «στρατοπέδου», ο Σαουθγκέιτ ανέθεσε σε τρεις νεαρούς ποδοσφαιριστές (Σάκα, Σάντσο και Ράσφορντ) τις υπόλοιπες εκτελέσεις πέναλτι της Αγγλίας, αφήνοντας απέξω τους πιο έμπειρους.

Εν τέλει, οι τρεις αυτοί παίκτες, αστόχησαν από την άσπρη βούλα, έχοντας την ευθύνη για την ήττα, αλλά και για το χαμένο τρόπαιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τόσο ο Σαουθγκέιτ, όσο και οι τρεις παίκτες να δεχθούν ηχηρή κατακραυγή, με το πιο πολύ φορτίο να στέκεται στους παίκτες.

Οι πιο πολλοί, δεν τους έκραξαν, τόσο για τις ικανότητες τους, αλλά για ένα κοινό στοιχείο, που μοιράζονται και οι τρεις άνθρωποι. Το σκουρόχρωμο δέρμα τους.

Εκτός του ότι και εγώ καταδικάζω τον ρατσισμό, και κάθε κακόβουλη ενέργεια που έχει σκοπό να βλάψει την φήμη του ποδοσφαίρου, θέλω και με αυτό το άρθρο να πω κάτι παραπάνω. Όλοι έχουμε δικαίωμα στο ποδόσφαιρο, και αυτό είναι αναμφισβήτητο. Αυτό προϋποθέτει δυστυχώς, ότι θα έχουν χώρο, ΚΑΙ ανεγκέφαλοι άνθρωποι, που βλέπουν τους αθλητές, ως άλογα, και το ένα γκολ, ή το ένα τρόπαιο, μια ευκαιρία για να γεμίσει η μίζερη ζωή τους με νόημα.

Δεν εννοώ τους ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα τους και το άθλημα, που χαίρονται στις χαρές, λυπούνται στις λύπες, και δείχνουν εν τάχει την αγάπη τους, έχοντας παράλληλα σεβασμό. Όπως καταλάβατε, εννοώ το αντίθετο άκρο του υγιή οπαδισμού.

Θα θελα να δείξετε στους «πολίτες του μέλλοντος», πως και οι ποδοσφαιριστές, ή γενικότερα οι αθλητές, είναι άνθρωποι σαν όλους εμάς, και κάνουν λάθη. Μην αφήσετε το μέλλον του τόπου, να εκθειάσει τον φανατισμό και την κακία.

Έτσι το πάθος του, και το ξέσπασμα του, δεν θα συνοδεύεται με διακρίσεις, που θα καταστρέψουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και σίγουρα; Θα βοηθήσει το «λαϊκό» άθλημα που το αγαπάει η πλειοψηφία, να διατηρήσει την αξιαγάπητη αθωότητα του.

Έχουμε χρόνο για να γίνει κάτι τέτοιο. Μέχρι τότε, θα επαυξάνω… ΔΙΔΆΞΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΣΑΣ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ.

Γράφει ο Αντώνης Κυράννας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.