Τουρισμός για όλους: «Αυξήθηκε το ποσό του voucher» – Ανοίγουν οι αιτήσεις

Η υφυπουργός Τουρισού Σοφία Ζαχαράκη αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» η οποία βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή.
Μπαράζ αιτήσεων αναμένεται από αύριο το πρωι στην πλατφόρμα tourism4all, με χιλιάδες πολίτες να κάνουν τις αιτήσεις τους για το «Τουρισμός για όλους». Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στις τελευταίες δοκιμές της πλατφόρμας λίγο πριν την έναρξη των αιτήσεων.

Η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε πως μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων θα γίνει η ηλεκτρονική κλήρωση από την οποία θα προκύψουν 200.000 δικαιούχοι, όσοι ήταν σωρευτικά οι δικαιούχοι τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Η Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως χάρη στο συνολικό κονδύλι, που ανέβηκε από 20 εκατ. ευρώ πέρσι σε 30 εκατ. ευρώ φέτος, έχει αυξηθεί το ποσό της επιδότησης ανά δικαιούχο από τα 120 στα 150 ευρώ.

Κάθε δικαιούχος θα «κατεβάσει» στο κινητό του μια άυλη κάρτα με το ποσό της επιδότησης, το οποίο θα μπορεί να διατεθεί μόνο για δαπάνες διαμονής.

Απαντώντας σε παράπονα πως δεν διατίθενται δωμάτια για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού τον Αύγουστο, σε δημοφιλείς προορισμούς, η κ. Ζαχαράκη είπε πως έχει αυξηθεί η επιδότηση κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να μπορούν οι δικαιούχοι να βρουν δωμάτια και τον Αύγουστο σε προορισμούς που βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των πολιτών.

Η κ. Ζαχαράκη υπενθύμισε πως από χθες άρχισε η υποβολή αιτήσεων και για το επιδοτούμενο πρόγραμμα τουρισμού που αφορά συνταξιούχους.

Όπως σημείωσε, η πλατφόρμα για τον «Τουρισμό για όλους» είναι έτοιμη να δεχτεί χιλιάδες αιτήσεις από αύριο το πρωι.

dikaiologitika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.