Τρία χρόνια χωρίς τον Γιάννη Δαμιανόγλου

Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που “χάθηκε” από την ζωή ο Γιάννης Δαμιανόγλου, ο άνθρωπος που έσωζε επί δεκαετίες ανθρώπινες ζωές, κατοικίες και περιουσίες, ως οργανωτής και μάχιμος εθελοντής πυροσβέστης, στη πολύπαθη περιοχή του Νέου Βουτζά και στο σύνολο της Αττικής.

Στη μνήμη του λοιπόν γράφει η Λιάνα Kωνσταντίνου: “Kηδέψαμε σαν σήμερα το 2019 έναν πραγματικό ήρωα, από εκείνους που τείνουν να εκλείψουν στην άδικη εποχή που ζούμε.

Ο Γιάννης Δαμιανόγλου, έσωζε επί δεκαετίες ανθρώπινες ζωές, κατοικίες και περιουσίες, ως οργανωτής και μάχιμος εθελοντής πυροσβέστης, στη πολύπαθη περιοχή του Νέου Βουτζά και στο σύνολο της Αττικής.

Η ανιδιοτελής προσφορά του, φτιάχνοντας τον μάλλον τελειότερο εθελοντικό πυροσταθμό στην Ελλάδα , ενέπνευσε και τη νέα γενιά να ακολουθήσει τα βήματα του.

Κατά τη διάρκεια της περσινής φονικής πυρκαγιάς του τόπου μας, αδιαφόρησε για την ολοκληρωτική καταστροφή της οικογενειακής του περιουσίας στο Νέο Βουτζά και πάλεψε να σώσει συνδημότες μας και τα σπίτια τους.
Ακόμα και δευτερόλεπτα πριν το τραγικό ατύχημα συμπεριφέρθηκε ως πραγματικός ΑΝΤΡΑΣ.

Όταν το πυροσβεστικό όχημα , που οδηγούσε έπαθε σοβαρή μηχανική βλάβη και πλέον δεν μπορούσε να το ελέγξει, προστάτευσε την εθελόντρια συνεπιβάτιδα με το ίδιο το σώμα του.

Προστάτευσε και τις κατοικίες των συνδημοτών μας κατευθύνοντας την ανεξέλεγκτη πυροσβεστική αντλία μακριά από τις παρακείμενες κατοικίες.

Το πλήρωσε με τη ζωή του.
Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που η αγάπη και η ευγνωμοσύνη της τοπικής κοινωνίας δεν είχε τυπικό χαρακτήρα.

Τον θρηνήσαμε.

Η οικογένειά του θα έχει την αγάπη και την προστασία όλων μας”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.