Υπογράφεται η σύμβαση για τα έργα αναβάθμισης στις πυρόπληκτες περιοχές της Ραφήνας & της Καλλιτεχνούπολης!

Υπογράφεται εντός των ημερών η σύμβαση του Υπουργείου Υποδομών και της ΙΝΤΡΑΚΑΤ του έργου αναβάθμισης των υποδομών στην πληγείσα από τη φωτιά του 2018 περιοχής στον Δήμο μας δαπάνης 14,8 εκ. Ευρώ.( Ραφήνα, Κόκκινο Λιμανάκι, Σκουφέικα, Βουτζας, κλπ.)

Περιλαμβάνει εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις δρόμων , επιστρώσεις δρόμων με ψυχρά υλικά που συμβάλλουν στον περιορισμό της αστικής θερμικής νησίδας , της θερμικής δυσφορίας ,της αυξημένης ενεργειακής κατανάλωσης για ψύξη και τα φαινόμενα ρύπανσης , εκτεταμένες επεκτάσεις δημοτικού οδοφωτισμού , αποχετεύσεις όμβριων και τοίχους αντιστήριξης χαλαρών πρανών.

Στην Καλλιτεχνούπολη, περιοχή διαχρονικά πληγείσα από τις πυρκαγιές, ανακατασκευάζεται σε όλο το μήκος της η περιμετρική οδός Θεάτρου του οικισμού με ψυχρά υλικά – κυβόλιθους και επεκτείνεται ο δημοτικός φωτισμός στις οδούς Απόλλωνος, Καλομοίρη, Μαρίας Κάλλας και Έλλης Λαμπέτη.

Εχει ληφθεί μέριμνα οι ασφαλτοστρώσεις να εκτελεσθούν μετά τις εκσκαφές των οδών για τα δίκτυα αποχέτευσης που θα εκκινήσουν στο επόμενο διάστημα.

Παναγιώτης Καλφαντής

Αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.