Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα

Έκπληξη από την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να επιλέξει να γίνει η μεταβίβαση της πρωθυπουργίας στον ΣΥΡΙΖΑ από τον στενό του συνεργάτη και όχι από τον ίδιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι, και επισήμως πλέον, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, καθώς έδωσε πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε από τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, για να παραδώσει την πρωθυπουργία.

Έτσι, η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων πρωθυπουργού έγινε από τον Κώστα Μπούρα, διευθυντή του γραφείου του κ. Σαμαρά στο διευθυντή του γραφείου τύπου του κ. Τσίπρα, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι απόρησαν με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην παραδώσει ο ίδιος την πρωθυπουργία στον διάδοχό του. Συνεργάτες του όταν ρωτήθηκαν για ποιο λόγο επελέγη αυτή η λύση απάντησαν «δεν προβλέπεται συνταγματικά».

Πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού αναφέρουν ότι «ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να μην υποδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου γιατί δεν άντεχε το πλάνο του απερχόμενου».

«Πού πήγε ο πολιτικός πολιτισμός τον οποίο ευαγγελιζόσασταν ως χθες;» ρώτησε γνωστός δημοσιογράφος τον διευθυντή τύπου του Αντώνη Σαμαρά και εκείνος απάντησε ότι δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.