Πάμε στοίχημα… με τις εκλογές!

Οι εκλογές βρίσκονται προ των πυλών και -εκτός από τις δημοσκοπήσεις- φωτιά έχουν πάρει και στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες με τις αποδόσεις του δείχνουν όχι μόνο τον νικητή των εκλογών αλλά και τα πιθανά ενδεχόμενα για την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος ή όχι, την τρίτη θέση, το αν θα μπουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή κλπ.

Στην επιλογή «Ποιο κόμμα θα νικήσει στις εκλογές», η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται σχεδόν βέβαιη με την απόδοση* να είναι 1,04 (σημαίνει πόσα ευρώ θα πάρει κανείς επιστροφή αν στοιχηματίσει 1 ευρώ). Η νίκη της ΝΔ θεωρείται δύσκολη καθώς η απόδοση είναι 9 και 10.

Δύσκολη αλλά όχι απίθανη θεωρούν την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ οι μπουκ. Ειδικότερα, οι αποδόσεις στο «όχι» είναι 1,40 και 1,30 ενώ η πιθανότητα αυτοδυναμίας δίνει 2,75 και 3,30.

Όσον αφορά τον επόμενο πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί με απόδοση 1,10 και 1,22 αντίστοιχα. Η δεύτερη επιλογή είναι «οποιοσδήποτε άλλος» (με απόδοση 6 και 5,50 αντίστοιχα) και ακολουθεί αρκετά πιο πίσω ο Αντώνης Σαμαράς με απόδοση 12, κάτι που δείχνει πως θεωρείται πιο πιθανό το να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας με τρίτο πρόσωπο παρά το να είναι εκ νέου επικεφαλής μιας κυβέρνησης ο νυν πρωθυπουργός.

Στη μάχη για την τρίτη θέση, φαίνεται ότι η Χρυσή Αυγή διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα, ωστόσο το Ποτάμι είναι κάθε άλλο παρά αουτσάιντερ. Το νεοναζιστικό κόμμα δίνει απόδοση 1,65 και 1,80. Το Ποτάμι ακολουθεί με 2,07 και 2,50, ενώ μάλλον θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο το να κάνει την έκπληξη ένα άλλο κόμμα. Αν γίνει κάτι τέτοιο, πάντως, το πιο πιθανό (βάσει αποδόσεων) είναι να το πετύχει το ΚΚΕ, το οποίο «ανταμείβει» με 15 και 25 για την τρίτη θέση.

Τέλος, όσον αφορά το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή, οι στοιχηματικές πιθανότητες κλίνουν προς την επτακομματική Βουλή, θεωρώντας μάλλον πιθανή την είσοδο των ΑΝΕΛ. Ειδικότερα, τα 6 κόμματα δίνουν απόδοση 2,10 και 2,45, τα επτά κόμματα 2 και 2,05, ενώ «αουτσάιντερ» θεωρείται η οκτωκομματική Βουλή (προφανώς με την είσοδο ΑΝΕΛ και ΚΙΔΗΣΟ), η οποία «ανταμείβει» με απόδοση 4,50 και 4,80.

* Οι αποδόσεις έχουν ληφθεί από τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες vistabet και stoiximan, κατά σειρά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.