Τσίπρας και Καμμένος δίνουν τα χέρια

Μεγάλη νίκη που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας στις Εθνικές Εκλογές 2014, ωστόσο οι 149 έδρες που συγκεντρώνει δεν άφηναν περιθώρια και οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες τα ξημερώματα. Ο κ.Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον Πάνο Καμμένο για τον σχηματισμό κυβέρνησης και όπως φαίνεται συμφώνησαν.

Στις 10:30 το τετ α τετ Τσίπρα-Καμμένου

Για τις 10:30 το πρωί ορίστηκε το ραντεβού των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κάρολο Παπούλια. Στη συνέχεια ο κ.Τσίπρας αφού πάρει εντολή με 162 βουλευτές (149 του ΣΥΡΙΖΑ και 13 των ΑΝΕΛ) θα ορκιστεί πρωθυπουργός της χώρας σήμερα Δευτέρα. Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα γίνει την Τρίτη το απόγευμα ή την Τετάρτη το πρωί.

Ποιο υπουργείο αναμένεται να παει ο Πάνος Καμμένος

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει κλειδώσει και το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα αναλάβει ένα υπουργείο, πιθανότατα θα δοθεί στον ίδιο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, το υπουργείο Ναυτιλίας. Ωστόσο τα σενάρια είναι ακόμα ανοιχτά.

Συναντήσεις με ΚΚΕ και Ποτάμι

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη υποβάλει αίτημα για να συναντηθεί με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ, θα έχει ραντεβού και με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει τόσο από το ΚΚΕ όσο και από το Ποτάμι ψήφο ανοχής, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει προσπάθεια προσέγγισης με το Ποτάμι και για κυβερνητική συνεργασία.

Τι θα κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης

Εκείνο που μένει να διευκρινιστεί είναι το τι θα πράξει πλέον ο Σταύρος Θεοδωράκης, καθώς, μετά τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί τόσο με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ όσο και τον πρόεδρο του Ποταμιού, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας διάλεξε πολύ γρήγορα τον κυβερνητικό του εταίρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα ακούσει τι έχει να του προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, δεν αποκλείει να δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση, ωστόσο, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεται να στηρίξει μια κυβέρνηση που θα περιλαμβάνει τους ΑΝΕΛ ως εταίρο.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.