Τέλειωσε η τροφή του στην εξοχή ή… Κυριακή;

Το συγκεκριμένο άρθρο είναι μόνο ένας… μεζές για τις διακοπές.

Στις διακοπές μαζί με τους τετράποδους πηγαίνουμε πάντα εφοδιασμένοι με την τροφή τους. Τι θα γίνει, όμως, αν ξεμείνουμε; Κάποιες ιδέες που ακολουθούν μπορούν να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Oι παλιότεροι από μας θυμούνται τα «Επίκαιρα» στο σινεμά: κάποια σημαντικά πολιτικά ή άλλα νέα, που παίζονταν πριν από κάθε ταινία, προ τηλεοράσεως δηλαδή. Ήταν τα νέα της εβδομάδας· δεν εξαντλούσαν τα θέματα, έδιναν απλώς μια… γεύση σε εικόνες.

Αυτό θα κάνουμε και εμείς σήμερα. ∆εν θα εξαντλήσουμε το θέμα της διατροφής των ζώων μας, που ούτως ή άλλως είναι τεράστιο και ανοιχτό από κάθε άποψη, αλλά θα σας δώσουμε μερικά «αποσπάσματα» που έχουν σχέση με την καλοκαιρινή διατροφή, ιδίως στις διακοπές.

Συνήθως, όσοι ταξιδεύουμε με το σκυλί ή τη γάτα μας παίρνουμε μαζί μας και όση ξηρά τροφή υπολογίζουμε ότι θα μας χρειαστεί. Ελα όμως που η εξοχή, το παιχνίδι και η κίνηση ανοίγουν την όρεξη! Εχει συμβεί σε όλους μας, ξαφνικά, να έχουν τελειώσει οι προμήθειες. Οσοι κάνουν διακοπές κοντά σε αστικά κέντρα είναι σίγουρο ότι θα βρουν ένα pet shop που θα διαθέτει ξηρά τροφή. Αυτοί είναι οι πιο τυχεροί, ιδίως αν βρουν την ίδια ξηρά τροφή με αυτήν που ήδη αγοράζουν.

Αν δεν βρείτε τη δική σας, αγοράστε μια άλλη μάρκα και φροντίστε να την προσθέσετε σιγά-σιγά στην υπάρχουσα, έτσι ώστε η αλλαγή να γίνει ομαλά. Παρότι δεν έχουν όλα τα ζώα πρόβλημα με τις απότομες αλλαγές, κάποια μπορεί να νιώσουν έντονες στομαχικές ή εντερικές διαταραχές, ακόμη και να έχουν συμπτώματα διάρροιας.

(πηγή: trihes.gr)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.